Magazin

11760 euro pe lună ca Freelancer | Mai multă libertate în IT

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
11760 euro pe lună ca Freelancer | Mai multă libertate în IT

Anul 2020 a fost un an cu multe surprize și schimbări. Cred că a-ți ghicit, cea mai mare surpriză a fost pandemia de COVID-19 din cauza careia foarte multe industrii au avut de suferit însa au fost si industrii care s-au dezvoltat într-un mod alert si care s-au adaptat noilor condiții fară prea multe eforturi.

Pentru industria IT cea mai mare încercare a fost mutarea angajaților de la birouri în mediul online, lucrând de acasă. După acest pas, mindsetul managerilor din corporații s-a schimbat și au început să acorde mai multă liberate angajaților, devenind și mai deschiși pentru viitoarele colaborari.

Incetul cu încetul marile branduri au acceptat să lucreze cu firmele de outsourcing din afara țărilor de origine, ba mai mult au început să facă angajari de peste hotare pentru proiectele lor în regim de full remote. Astfel angajații romani din corporații au acceptat oferte ale companiilor din UK, Germania, Olanda, Usa etc. Se pare că la începutul lui 2021 acest efect a explodat, multe companii de outsourcing romanești reusind să atragă foarte multe proiecte interesante.

In acest moment principala problemă din industria IT nu este pandemia sau lipsa de proiecte ci mai degrabă principala problemă este lipsa de personal. Sunt foarte multe proiecte care nu pot fi dezvoltate din cauza lipsei personalului din acest domeniu.

Efectul bulgărelui de zăpadă și-a facut simțita prezența iar acum bulgarele este în continuă creștere și este posibil să devină gigant.

Lipsa personalului a ajutat freelancerii să se dezvolte. Unii, în industria IT, lucrează pe 2 sau 3 proiecte în același timp, adică undeva la 10-16 ore pe zi. Condițiile actuale sunt foarte favorabile freelancerilor deoarece foarte multe corporații au început să lucreze cu contractori. In mediul online sunt la discreție Freelance online jobs.

In prezent procesul de recrutare pare sa fie putin haotic și neoptimizat, iar din acest motiv programatorii din spatele proiectului We are hiring top au gândit această platformă pentru a ajuta freelancerii și contractorii din Romania să ajungă mai usor la corporațiile din întreaga lume care lucrează cu freelanceri.

Platforma We are hiring are ca scop promovarea IT-ului din Romania dar și atragerea de clienți și proiecte interesante pentru freelancerii romani.

Trebuie mentionat faptul că freelancerii lucrează pe rate pe ora iar aceste rate sunt în funcție de complexitatea proiectului dar și de locația clientului. Astfel cei mai buni clienti, cum ar fi cei din Germania sau Elveția, ajung să platească 60 euro/h iar clienții cu bugete mai mici din Malta ajungand să platească undeva la 22.5 euro/h pentru o pozitie de Senior.

In urma unei discuții cu un freelancer experimentat care lucra pe două proiecte am aflat că acesta ajunsese în luna februarie să factureze aproximativ 70 euro/h. Aceasta rata fiind calculată pentru 2 proiecte full time la care se rezolvau task-urile zilnice în aproximativ 10 ore și nu 16 cum ar fi fost normal.

Adauga un comentariu