Eveniment-Social

12 cazuri de îmbolnăvire de COVID-19 în ultimele 24 de ore în județul Iași! Sunt 7 paturi ocupate la Terapie Intensivă

Publicat: 03 aug. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase și varianta Delta
12 cazuri de îmbolnăvire de COVID-19 în ultimele 24 de ore în județul Iași! Sunt 7 paturi ocupate la Terapie Intensivă

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,                  03 august 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42582 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 12 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). In ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 4  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 924.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași nu s-au realizat recoltări la domiciliu.

 

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 394053 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 208557 au fost vaccinate cu doza I și 185496 cu doza II. Pe data de 02 august 2021 au fost vaccinate 519 de persoane. Mentionam ca 363 de persoane au primit doza I și 156 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 16917 de vaccinari, 209 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 454 de reacții adverse ușoare.

 

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 03 august 2021, sunt ocupate  39 paturi din care 7 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

În momentul de faţă sunt libere 10 paturi ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 2 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

 

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

 

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               03 august 2021, un număr de 82 de persoane se află în izolare, iar 79 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43124 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43708 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

***

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetăţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

 

***

 

Având în vedere numărul mare de solicitari cu privire la suspendarea temporară a măsurii de carantină, în contextul prevenirii infecţiilor cu SARS-COV-2, precizăm celor interesaţi să transmită pe adresa de e-mail derogari@dspiasi.ro următoarele date necesare:

 • Cerere de suspendare temporară;
 • Date de contact ale solicitantului (nr. telefon, adresa e-mail);
 • Copii ale cărţilor de identitate ale persoanelor pentru care se solicită suspendarea temporară de la măsura carantinării;
 • Data şi, după caz, intervalul orar, la care se intenţionează trecerea prin punctul de frontieră (intrare/ieşire);
 • Punctul de trecere al frontierei tranzitat;
 • Mijlocul de transport folosit (auto personal, nr. de înmatriculare, transport în comun rutier sau feroviar, transport aerian, etc.);
 • Contractul de muncă în afara ţării sau alt document echivalent, după caz;
 • Documente medicale justificative (dacă este cazul);
 • Dovada programare, cu data şi ora, eventual interval orar, la medic pentru investigaţii/tratamente sau proceduri medicale/consultaţii medicale care nu pot fi amânate (dacă este cazul);
 • Documente care să dovedească celeritatea derogării de la măsura carantinării (certificat de deces sau alt document care să justifice solicitarea);
 • Numar de telefon de contact pentru a se putea solicita date suplimentare, dacă este cazul.

***

Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În acelaşi timp, începând cu 4 iulie 2020 cetăţenii au la dispoziţie şi linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore, este: 0232.256.265.

 

Adauga un comentariu