National

12 milioane de € pe km la autostrada Sibiu-Pitesti. Contractul semnat dupa 10 ani

Publicat: 14 apr. 2019
1

Dupa o intarziere de zece ani, duminica s-a semnat contractul pentru inceperea constructiei unei importante lucrari de infrastructura: autostrada SibiuPitesti, care va traversa muntii. Este insa vizat un singur lot din cele 5 ale autostrazii.

Proiectul de autostrada de 122 de km dintre Sibiu si Pitesti are 5 loturi. Aici, la Guvern, a fost semnat contractul doar pentru primul, intre Sibiu si Boita, de 13 kilometri si care va costa 152 de milioane de euro. Cam 12 milioane de euro pe kilometru.

Lotul 1 nu este intr-o zona montana complicata, cu relief complicat, cum ar fi loturile 2 sau 3, si nu va avea viaducte si poduri.

Autostrada Sibiu – Pitesti, prioritate 0 in Masterplanul pentru transporturi, ar trebui sa fie gata teoretic in 4 ani si va avea o garantie de 10 ani.

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica, cu ocazia semnarii acestui contract, ca Guvernul PSD – ALDE a fost cel care a pus lucrurile in miscare.

Vezi si: Deputatul Petru Movila sustine noi declaratii despre autostrada Iasi-Targu Neamt – LIVE VIDEO

“Am asigurat in bugetul national sumele necesare pentru demararea proiectelor importante de infrastructura, asteptate de foarte mult timp de romani. In acelasi timp, am folosit resursele financiare pe care le avem la dispozitie pentru finantarea investitiilor de anvergura, si ma refer aici la fondurile europene. Guvernul pe care il conduc si-a asumat misiunea de a pune lucrurile in miscare. Semnarea celor trei contracte de investitii este confirmarea faptului ca are capacitatea sa gaseasca solutii pentru proiectele de infrastructura. Autostrada Sibiu – Pitesti este unul dintre proiectele majore, ce va asigura legatura cu reteaua TMT. Acest Guvern a luat masurile necesare pentru a face posibila semnarea contractului ti inceperea lucrarilor”, a precizat Dancila.

Tot duminica a fost semnat contractul si pentru lotul 3 din noua centura de Sud a Capitalei. Lotul are 18 km si costa 210 milioane de euro. Ar trebui sa fie gata in 3 ani si jumatate.

De asemenea a fost semnat contractul pentru automatizarea metroului din Drumul Taberei. Ceea e inseamna ca teoretic in acest an, sustin oficialii, vom putea circula pe aceasta linie.
Adauga un comentariu