Plante medicinale

12 plante pentru ingrijirea parului (II)

Publicat: 01 feb. 2011

7. Menta

Uleiul esential de menta contine alcooli (constituentul principal este mentolul), taninuri si flavonoide, acid ursulonic si oleanolic, cetone. Datorita compozitiei sale chimice, actiunea uleiului esential de menta se manifesta pe mai multe directii: tonicbactericidfungicidanalgezic si antiinflamator. El stimuleaza si circulatia periferica.

8. Maslinele

Constituentul prin­cipal al uleiului de masline este in proportie de 70 – 80% trioleina. Acest ulei are efecte antimicrobialeantioxidante si antiinflamtorii. Este utilizat in produse cosmetice, inclusiv in sampoane.

9. Mesteacanul

Extractul de mesteacan este bland cu pielea si cu parul, protejeaza scalpul si nu stimuleaza glandele sebacee. Extractele na­tu­rale de mesteacan combinate cu alti compusi de ingrijire normalizeaza functia glandelor sebacee si ajuta la restabilirea echilibrului natural. Pentru parul foarte gras, samponul poate fi folosit zilnic. 

Produsele cosmetice pe baza de extract din frunze de mesteacan au actiune de stimulare a cres­terii parului, de reglare a circulatiei sangvine pe­riferice, de purificare a pielii.

10. Musetelul

Revitalizeaza si reimprospateaza pielea sensibila si parul delicat. Este potrivit pentru toate tipurile de par, are un parfum placut, revigorant. Produsele pe baza de musetel au actiune cicatrizanta, anes­tezica, anti­septica, tonica, de purificare a epidermei, anti­iritanta. In produsele de ingrijire a parului are efecte tonice, conferind reflexe blonde aces­tuia. Extractul de musetel reduce fragilitatea vaselor capilare.

11. Graul

Din el se poate obtine un sampon, uneori combinat cu gel de dus, care reface si pas­treaza pH-ul pielii. Proteina de grau protejeaza si imbunata­teste frumusetea pielii. Parul va capata mai mult volum si stralucire.

12. Migdalele

Este folosit cu precadere in produsele cosmetice puternic hidratante destinate pielii si parului uscat.

Citeste si:

12 plante pentru ingrijirea parului (I)

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit