Terapii alternative

12 semne care arata ca esti mai inteligent decat crezi

Publicat: 10 nov. 2016
7
Fiecare dintre noi a intalnit, la un moment dat, oameni carora le place sa-si laude abilitatile. Dar, de cele mai multe ori, astfel de persoane sunt destul de inguste la minte. „Un nebun crede despre sine ca este intelept, dar un om intelept crede despre sine ca este prost“, spunea Shakespeare. De aici a luat nastere si efectul Dunning-Kruger, prin care oamenii inteligenti nu au incredere in abilitatile lor mintale. Daca te indoiesti de propria inteligenta, „Bright Side“ a gasit mai multi indicatori care arata cum poti recunoaste aceste abilitati extraordinare. 
Ai luat lectii de muzica 
Numeroase studii au aratat ca a invata sa canti la un instrument muzical este benefic copilariei. O luna de studii de muzica ajuta copiii intre 4 si 6 ani sa-si mareasca notele la teste, iar invatatul pentru ei devine tot mai usor. Asadar, daca ai cantat la vioara cand erai mic acum gandirea ta este cu mult imbunatatita.
Esti cel mai mare dintre frati 
O cercetare interesanta a sugerat ca fratii mai mari dintr-o familie au IQ-uri mai mari comparativ cu cele ale fratilor si surorilor mai mici. Acesta este si motivul pentru care fratii mai mari au mai mult succes decat cei mai mici.
Ai o silueta subtire
In 2006, o investigatie neobisnuita a descoperit o conexiune interesanta: cu cat talia unei persoane e mai mare, cu atat abilitatile cognitive ale acesteia sunt mai mici. O alta parte a cercetarii a aratat ca acei copii de 11 ani care au primit note mici la teste sunt predispusi la obezitate pana la varsta de 40 de ani. Acelasi studiu arata ca partenerii de studiu ai copilului pot fi mai destepti si pot depune eforturi mai mari pentru a reusi din punct de vedere educational.
Ai fost alaptat
 Cercetatorii din Marea Britanie si Noua Zeelanda au studiat in jur de 3.000 de copii si au descoperit ca cei care au fost alaptati de mici au cu sapte puncte mai mult la testele de IQ decat cei care nu au fost alaptati. Dar acest aspect era aplicat doar acelor copii care au un anumit tip de gena. Nu s-a determinat care este relatia dintre aceasta gena si alaptarea.
Iti placea sa citesti cand erai mic 
Ai amintiri din zilele in care citeai pe cand erai copil? in acest caz, sansele ca tu sa fii inteligent sunt foarte mari, mai ales daca pasiunea pentru carti a inceput inca de la o varsta frageda. intr-o anumita parte a unei cercetari au fost studiati peste 2.000 de gemeni descoperindu-se ca cei care au inceput sa citeasca mai devreme au obtinut note mai mari la scoala. Autorii studiului au descoperit ca cititul de la o varsta frageda imbunatateste abilitatile verbale, cat si cele non-verbale ale unei persoane.
Esti stangaci, atunci esti si destept
Exista informatii care sugereaza ca un numar mare de oameni stangaci pot sa devina criminali, dar expertii inca trebuie sa clarifice acest aspect. Pe de alta parte, un studiu recent arata ca stangacii sunt inclinati catre o gandire divergenta, un mod de gandire creativa care ajuta la rezolvarea unor probleme si sarcini. Stangacii sunt mai inventivi si stiu sa iasa mai usor din situatii dificile. Nu e acest un semn al unui intelect superior?
Iti faci prea multe griji 
Tot mai multe studii dovedesc ca oamenii care au prea multe griji s-ar putea sa fie mai inteligenti decat cei care nu au. Aceste griji se pot datora faptului ca se gandesc mereu la posibilele consecinte ale actiunilor lor si, prin urmare, vor sa se asigure ca totul decurge catre un final bun.
Inaltimea conteaza 
Cercetari efectuate la Universitatea Princeton au aratat ca acei copii inalti studiaza mai bine decat colegii lor, iar atunci cand ajung la maturitate au mai multi bani.
Esti amuzant 
Simtul umorului si inteligenta sunt conectate. intr-o cercetarem 400 de studenti au fost supusi unui test de inteligenta in care au trebuit sa gandeasca fraze amuzante pentru o serie de desene animate. Puteti doar sa va imaginati ce categorie de studenti a avut replicile mai bune. 
Esti curios Un profesor de psihologie in afaceri de la Universitatea din Londra a ajuns la concluzia ca o caracterisitca importanta a oamenilor inteligenti este curiozitatea. Oamenii curiosi poseda o forma rafinata de gandire, iar pe termen lung sunt interesati sa descopere lucruri noi si sa se dezvolte ca oameni.
Preferi dezordinea 
Dezordinea creativa este un concept care a fost stabilit in urma cu mult timp. Exista si o cercetare care arata ca dezordinea este specifica oamenilor inteligenti. Asadar, nu lasa curatenia sa-ti afecteze inspiratia.
Preferi noaptea 
Se pare ca oamenii care prefera sa stea trezi in noapte ar putea sa aiba un intelect mai mare decat al celorlalti. Abilitatea de a munci si de a fi creativ pe timpul noptii nu a fost data de natura. De aici, cercetatorii au ajuns la concluzia ca oamenii inteligenti merg mai tarziu la culcare pentru ca incearca sa-si extinda limitele abilitatilor lor. Ar fi foarte bine daca am putea supravietuit cu putine ore de somn. 
sursa: adevarul.ro
Adauga un comentariu