News Flash:

127 de angajaţi din subordinea Consiliului Judeţean vor fi trimişi acasă

16 Iulie 2010
595 Vizualizari | 0 Comentarii
• este vorba de salariaţi ai aparatului propriu, de la Direcţia Domeniului Public şi Privat, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Aeroport, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Cultural Bucovina şi Biblioteca I. G. Sbiera • caţi oameni vor rămane fără loc de muncă de la fiecare instituţie în parte, se va stabili în următoarele două zile

Ieri dimineaţă, la Consiliul Judeţean Suceava au fost convocaţi directorii structurilor din subordine pentru a se discuta modul în care schema de personal totală va fi redusă conform cerinţelor guvernamentale.
S-a stabilit că, din numărul total de 781 de angajaţi, care include şi pe cei din aparatul propriu, vor trebui să rămană 654, ceea ce înseamnă disponibilizarea a 127 de posturi. De reţinut că aceste disponibilizări nu vor afecta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, nici unităţile de învăţămant special din subordine, unde reducerile de personal au fost deja operate.
Structurile unde vor fi efectuate disponibilizări, pe langă aparatul propriu al Consiliului Judeţean, sunt Direcţia Domeniului Public şi Privat, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Aeroport, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Cultural Bucovina şi Biblioteca I. G. Sbiera. Numărul celor care vor rămane fără loc de muncă din aceste unităţi, precum şi identitatea acestora, urmează a se stabili în următoarele două zile. La fiecare instituţie în parte, după şedinţa de ieri dimineaţă, au început deja calculele, acolo unde există sindicate, acestea participand la discuţii cu cei din conducere, pentru a se găsi o soluţie comună acceptabilă de ieşire din impas.
Conform unui comunicat de presă, în şedinţa Guvernului din 30.06.2010 a fost aprobată OUG 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, prin care s-au stabilit norme privind numărul maxim de posturi de la nivelul unităţilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru monitorizarea respectării acestora. Actul normativ a intrat în vigoare la data de 06.07.2010, după publicare în Monitorul Oficial.
Luni,12.07.2010, Instituţia Prefectului judeţului Suceava a transmis, prin adresă, fiecărei autorităţi administrativ teritoriale numărul maxim de posturi.
Faţă de prevederile acestui act normativ, în termen de 40 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, se vor aproba noile organigrame şi se vor rectifica bugetele de venituri şi cheltuieli atat ale aparatului propriu, cat şi ale instituţiilor publice din subordine, indiferent de modul de finanţare, astfel încat să se asigure încadrarea în numărul maxim de posturi. Pentru a aproba modificarea organigramelor în care există funcţionari publici, se va solicita avizul ANFP.
(sursa - Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3828 (s) | 22 queries | Mysql time :0.268836 (s)