Stiri

13 limbi noi si dialecte disponibile in Windows 8

Publicat: 23 feb. 2012
5

Specialistii de la Microsoft au introdus o serie de noutati pe lista limbilor in care va fi disponibil Windows 8, gratie unei extensii lingvistice la nivelul programului Microsoft Local Language.

Sistemul de Operare al grupului din Redmond este in masura sa penetreze 96 de realitati lingvistice diferite, din care 60 sunt controlate direct la nivelul functiei Local Language Program, relateaza Webnews.

Windows 8 va oferi o lista de 13 noi limbi sau dialecte disponibile, grupate in matricea Language Interface Packs, dupa cum urmeaza:

Punjabi si Sindhi (Pakistan), Central Kurdish (Iraq), Uyghur (China), Belarusian (Belarus), Kinyarwanda (Rwanda), Tigrinya (Etiopia), Tajik (Tadjikistan), Wolof (Senegal), K’iche (Guatemala), Cherokee (SUA), Scottish Gaelic (Marea Britanie) si Valencian (Spania).

“Suntem deosebit de incantati de introducerea unor optiuni aditionale in lista limbilor disponibile pentru Windows 8″, a declarat Ian Hamilton, program manager in cadrul echipei Windows International Team, subliniind atentia deosebita pe care Microsoft a acordat-o acestui feature, spre a veni in intampinarea exigentelor utilizatorilor din intreaga lume, precizeaza sursa.

Adauga un comentariu