Eveniment-Social

15 000 de copacei plantati la Baltati, in judetul Iasi

Publicat: 02 mai 2014

Plantam fapte bune in Romania” a incheiat plantarile programate pentru primavara acestui an. Ultima actiune a vizat localitatea Baltati din judetul Iasi, unde voluntarii au actionat pe o suprafata de 5 hectare.

200 de voluntari au participat, pe 26 aprilie, la plantarea a 11 000 de copacei, in continuarea padurii incepute in 2013. Efortul lor a fost dublat de actiunea celor 40 de voluntari detinuti, care au sadit, pe 30 aprilie, aproximativ 4 000 de puieti.

Citeste si:Vezi ce specii noi de arbori sunt plantati in Iasi

„Este important ca, de fiecare data, reusim sa ducem la bun sfarsit actiunile propuse. Plantarea de la Baltati a fost ingreunata si de conditiile meteorologice, cu toate acestea avem 15 000 de puieti de gladita si salcioara nou plantati. În plus, copaceii ramasi vor fi saditi de localnici in perioada imediat urmatoare”, a marturisit Livia Bibire, coodonator Judetean Iasi.

Citeste si: Iata in ce zone din Iasi se vor planta arbori

„Plantam fapte bune in Romania” s-a bucurat de sprijinul Directiei  Silvice Iasi, principalul sponsor al actiunii, care a pus la dispozitia plantatorilor puietii de gladita si salcioara. Totodata, au fost alaturi de noi Primaria Comunei Baltati, Penitenciarul Iasi, Unicredit Tiriac Bank si RATP Iasi. Partenerii locali ai evenimentului sunt Asociatia Teris, ASAFCI Iasi, HPN (Help People and Nature), Facultatea de Biologie Iasi, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi, Garda de Mediu Iasi, Crucea Rosie si alte organizatii studentesti.

Citeste si: Dupa masacrul teilor, primaria face inventarul plantarilor: 10.000 de arbusti si 450 de arbori

La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa impadureasca 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Actiunile de primavara au cuprins actiuni si in judetele Constanta, Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Satu Mare. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

Adauga un comentariu