Diverse

19 reguli ale Mariei Montessori pentru toti parintii. Urmeaza-le si vei creste niste copii minunati

Publicat: 10 iul. 2018

Maria Montessori a fost pedagogul care a revolutionat educatia copiilor in secolul XX, iar metoda ei este aplicata si astazi de multi parinti. Ea a formulat cateva porunci, pe care trebuie sa le cunoasca orice parinte si sa le reciteasca cel putin odata in an.

Pe copii ii educa ceea ce ii inconjoara. Daca un copil este frecvent criticat, el invata sa judece. Daca un copil este frecvent laudat, el invata sa aprecieze. Daca unui copil i se arata dusmania, el invata sa fie violent. Daca esti sincer cu un copil, el invata ce inseamna dreptatea.

Daca un copil este frecvent luat in ras, el invata sa fie timid. Daca un copil traieste cu simtul sigurantei, el invata sa creada. Daca un copil este frecvent rusinat, el invata sa se simta vinovat. Daca un copil este frecvent aprobat, el invata sa aiba o atitudine buna fata de sine. Daca fata de un copil se manifesta frecvent indulgenta, el invata sa fie rabdator.

Daca un copil este frecvent sustinut, el invata sa fie increzator. Daca un copil traieste intr-o atmosfera prietenoasa si se simte util, el invata sa gaseasca iubirea in aceasta lume. Nu vorbiti de rau copilul, nici de fata cu el, nici fara el. Concentreaza-te pe dezvoltarea aspectelor bune ale copilului tau, asa incat celor rele sa nu le ramana loc. Asculta si raspunde-i mereu copilului, care ti se adreseaza.

Respecta copilul ce a gresit, dar care va putea sa-si repare greseala. Fii gata sa ajuti copilul care este in cautare si sa fii de neinlocuit pentru copilul care deja a gasit totul. Ajuta copilul sa asimileze, ceea ce nu a reusit sa asimileze anterior. Fa asta propagand grija, retinere, liniste si dragoste. In atitudinea ta fata de copil, respecta intodeauna bunele maniere si ofera-i acestuia tot ce ai mai bun in tine.loading...

Adauga un comentariu