Local

2 paturi libere în secțiile ATI din Iași. Două persoane au decedat din cauza noului coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat: 05 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
54.9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 05 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39331 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 90 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 481 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate    5 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 705.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 55 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 29 realizate de DSP Iași și 26 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 146795 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 86779 au fost vaccinate cu doza I si 60016 cu doza II. Pe data de 04 aprilie 2021 au fost vaccinate 1416 de persoane. Mentionam ca 272 de persoane au primit doza I și 1144 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 280 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 05 aprilie 2021, sunt ocupate 434 de paturi din care 64 sunt paturi ATI.

Focare Covid-19 în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

 1. SOCIETATE DIN MUNICIPIUL IAȘI – 4 angajați

Măsuri:

Angajații pozitivi au fost izolați la domiciliu și monitorizați de către medicii de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. SPITAL CLINIC DE URGENȚĂ ”PROF. N. OBLU” IAȘI – la ultima testare s-au mai confirmat 2 pacienţi.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 3 pacienți.

Măsuri:

S-au confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 încă 2 pacienți. Aceștia au fost izolați în zona COVID și sunt monitorizați. Personalul va fi supravegheat și testat conform metodologiei.  S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 8 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 12 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi ATI:

 • 1 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 128 de paturi:

 • 2 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 3 paturi la Spitalul Hârlău
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 40 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 12 paturi la Spitalul Militar
 • 49 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 05 aprilie 2021, un număr de 2510 de persoane se află în izolare, iar 1667 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39537 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40284 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.
Adauga un comentariu