Culinar

2 rețete de cașcaval de casă, gata în numai 3 ore. Se topește frumos

Publicat: 12 oct. 2020
farfurie cu cascaval de casa
Cașcavalul de casă poate avea găuri în el dacă folosești și puțin bicarbonat

Hai să vedem care este modul de preparare pentru două reţete de caşcaval de casă. Chiar şi un novice în ale gătitului le poate prepara. În prima reţetă ai nevoie de smântână, iar în a doua de brânză. Ideal însă este să cumperi produse lactate de la ţăranii din pieţe sau din punctele autorizate, întrucât cele din supermarketuri au prea puţin grăsimi şi sunt pasteurizate.

Cele două reţete de cascval de casa sunt simple, fără roşii uscate sau plante aromatice. Ele pot fi puse după gustul fiecăruia. Când? În momentul în care caşcavalul se toarnă în formă de silicon, pentru a fi băgat în frigider.

Caşcaval de casă făcut cu brânză

Cu numai 4 ingrediente poți prepara un delicios cașcaval de casă. Ideal este să folosești ceaun de tuci, pentru că îi dă gust mai bun, dar nu e greșit dacă prepari compoziția într-o oală.

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 320 ml smântână
  • 3 ouă
  • 1 lingură sare

Mod de preparare:

Pune laptele la fiert într-un ceaun de tuci mai mare. Între timp bate smântâna cu ouăle. Când laptele dă în clocot, adaugă smântâna cu ouăle şi sarea. Amestecă şi lasă să fiarbă la foc mic în jur de 5 minute.
Scurge apoi compoziţia printr-o pânză de tifon curată. Astfel se elimină zerul. În cazul în care vrei să obţii caşcaval de culoarea galbenă intensă, poţi adăuga foarte puţin turmeric. După ce s-a scurs de zer, poţi muta caşcavalul în frigider.

Ponturi pentru caşcaval de casă

Iată ce alte ponturi am aflat de la gospodine:

  • pentru caşcaval făcut ca la carte şi cu gust cu adevărat bun, ai nevoie de lapte şi smântână luate din piaţă, de la ţărani. Produsele din comerţ sunt multe prea seci, fără grăsimi şi fără gust;
  • pentru arome diverse, în caşcaval se pot pune şi unele ierburi aromative, precum pătrunjelul şi mărarul;
  • ca să obţii caşcaval cu găuri, adaugă puţin bicarbonat de sodiu în compoziţie. Bicarbonatul se adauga peste ou şi sare;
  • zerul care se scurge de la caşcaval poate fi folosit pentru o pâine de casă cu zer;
  • pune caşcavalul într-un vas udat cu apă. Astfel, când îl scoţi din frigider, caşcavalul nu va fi lipit de recipient.

Caşcaval de casă făcut cu brânză

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 550 gr brânză de vacă dulce
  • 2 ouă
  • 1/4 pachet unt cu 80% grăsime
  • ½ linguriţa rasă de sare
  • ⅓ linguriţa rasă de bicarbonat

Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu laptele şi se pune într-o oală mai mare, la foc mediu. Zerul se va evapora, iar brânza se va coagula. Din când în când se amestecă în oală. Se scurge apoi compoziţia cu ajutorul unui tifon.
Separat se topeşte untul. În paralel se bat ouăle cu sarea şi bicarbonatul. Se încorporează untul în brânză şi se omogenizează. Se adaugă apoi ouăle şi iarăşi se omogenizează. Cel mai bine e să foloseşti un tel pentru acest lucru. Se pune ceaunul iarăşi pe foc şi se amestecă energic, ca să nu se prindă de fundul vasului. În momentul în care brânza nu mai este grunjoasă, se ia de pe foc şi se toarnă în tavă sau formă de silicon pregătită în prealabil.

Cașcavalul preparat anterior poate fi folosit pentru pizza la tigaie sau pentru o gustare cu clătite cu verdeață.





Adauga un comentariu