Local

20 de milioane de euro pentru infrastructura din Podu Ros

Publicat: 20 iun. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:225775;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Edilii au anuntat ca astazi va fi semnat contractul de finantare pentru proiectului Axa Sud. La Primaria Iasi va fi prezent si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE). „Maine (astazi – n.r.), la ora 12.00, va fi semnat contractul pentru Axa Sud. Va fi prezent directorul ADRNE, Constantin Apostol. Va fi prezentat si proiectul. In cinci – sapte luni de la semnarea contractului vom putea demara licitatiile din cadrul proiectului. Contractul este la ADRNE si urmeaza sa fie adus la Iasi”, a declarat Daniel Matasaru, consilierul primarului.
Axa Sud vizeaza reabilitarea a 5,7 kilometri de strada si modernizarea liniei de tramvai pe o distanta de 8,2 kilometri (Podu Ros – CUG). Arterele incluse in reabilitare sunt: str. Nicolina (1.250 m), Sos. Nicolina (2.714 m), bd. Cantemir (630 m), Sos. Nationala (1.162 m) si pasajul suprateran Nicolina (3.557 m).
Edilii au demarat deja licitatia de lucrari pentru alt proiect mare de infrastructura, pasajul Octav Bancila. Deocamdata, se analizeaza ofertele depuse de firmele prezente la licitatie, urmand sa fie declarat un castigator. Pasajul va fi construit pe domeniul public si va deservi cartierele de locuinte Pacurari, Gara, Tigarete, Dacia, atat pentru traficul de marfa, cat si pentru cel de calatori. Pasajul urmeaza sa aiba o lungime de 467,20 m. Studiul de fezabilitate a fost realizat de Expert Proiect 2002 SRL. Valoarea totala a acestui proiect este de aproximativ 20 de milioane de euro. Pentru realizarea tuturor proiectelor sustinute de fondurile europene, municipalitatea ieseana trebuie sa asigure cofinantarea. De aceea, va fi imprumutata suma de 30 de milioane de euro.

Adauga un comentariu