International

20 de persoane au fost arestate. Acestea sunt acuzate de terorism

Publicat: 11 dec. 2019

Poliția daneză a arestat miercuri aproximativ 20 de persoane suspectate de planificarea unui atentat terorist pe teritoriul Danemarcei, în cadrul unei operațiuni la nivel național. Potrivit unor surse din Poliție, suspecții ar fi încercat să achiziționeze explozibili și muniție. Autoritățile au realizat mai multe percheziții în întreaga țară în acest dosar.

„Potrivit primelor concluzii, aceste persoane au fost inspirate de ideologii militante, islamiste. ”, a declarat Flemming Drejer, șeful operațional al Serviciului de Informații din Danemarca.

Unele dintre persoanele reținute vor fi interogate marți. Vor fi acuzate de terorism, a declarat șeful Poliției daneze, Jørgen Bergen Skov.

„Este important să subliniem că i-am arestat pe toți cei vizați de anchetă. Situația este sub control”, a declarat acesta.

Danemarca nu s-a mai confruntat cu atacuri islamiste din 2015, când două persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în zona unei sinagogi din centrul capitalei Copenhaga.loading...

Adauga un comentariu