International

200.000 de oameni, evacuati la Fukushima

Publicat: 13 mart. 2011

Reactorul 3 de la Fukushima nu poate fi răcit. Oficialii susţin că există pericolul unei noi explozii. Poliţia estimează că sunt 10.000 de morţi.

După ce medicii au anunţat că trei persoane au fost iradiate, autorităţile au început să verifice fiecare persoană care s-a aflat în apropierea centralei nucleare în momentul exploziei. Potrivit televiziunii NHK, toţi cei care au fost iradiaţi vor fi supuşi unui procedeu special pentru decontaminare radioactivă. Unul dintre evacuaţi a povestit că nu ştie ce se întamplă pentru că autorităţile îl transferă dintr-un adăpost în altul, fără să îi dea nicio explicaţie. „Am fost uşurat cand am aflat că plec de aici, dar sunt respins din adăposturi. Mi-a luat 12 ore să ajung aici, unde nu pot să răman”, spune Yoshihiro Izumi.

Potrivit Reuters, Compania TEPCO care deţine trei centrale nucleare, printre care şi Fukushima 1 şi 2, are un trecut şubred. In 2002, preşedintele TEPCO a fost nevoit să-şi dea demisia împreună cu alţi patru directori executivi, din cauza presupusei falsificări a înregistrărilor de securitate a centralelor nucleare. Compania a fost suspectată în 29 de cazuri pentru falsificarea înregistrărilor de reparaţii la reactoarele nucleare. TEPCO este cea de-a patra mare companie de electricitate din lume şi deţine o treime din piaţa energiei electrice din Japonia.loading...

Adauga un comentariu