National

2017 – AN NEGRU pentru politicieni! Ce nume grele ar putea sfarsi in inchisoare

Publicat: 05 ian. 2017
1
Nume grele se afla pe lista celor care ar putea ajunge in spatele gratiilor in anul ce tocmai a inceput, potrivit Libertatea! Fosti sefi de parchete, ministri, dar si actuali lideri politici ai tarii pot avea un an 2017 cu ghinion in cazul in care judecatorii ii vor gasi vinovati in procesele in care sunt acuzati de fapte de coruptie.
Fugarul Sebastian Ghita, blondina Elena Udrea, actualul atotputernic Liviu Dragnea, “buldogul” Vasile Blaga si fostul premier Victor Ponta vor primi in cursul anului care a inceput sentintele in procesele lor. Deciziile judecatorilor nu vor fi definitive, putand fi atacate cu apel, ele le pot aduce statul de ”vinovat”.

Liviu Dragnea. Omul care pare acum sa fie cel mai puternic politician, Dragnea are totusi si o teama pentru acest an. Judecatorii pot decide daca acesta este vinovat sau nu pentru abuz serviciu. El este acuzat de procurori pentru angajarea a doua membre PSD la Protectia Copilului Teleorman. In realitate, acestea au muncit doar pentru organizatia locala a partidului.

Viorel Hrebenciuc. Si fostul ”sforar” al PSD poate avea un an negru. Judecatorii de la Inalta Curte pot da sentinta in dosarul retrocedarii frauduloase a celor 43.000 de hectare. Potrivit anchetatorilor DNA, Viorel Hrebenciuc, senatorul Ioan Adam si Paltin Gheorghe Sturdza ar fi constituit un grup infractional DNA ca ar fi pagubit Romsilva cu 304 milioane de euro.

Vasile Blaga. Nici politicienii din Opozitie nu au liniste. Omul care a organizat PD, PDL si PNL, Vasile Blaga, a fost trimis deja in judecata pentru trafic de influenta. Procesul va incepe in acest an, iar Blaga este acuzat ca a primit 700.000 de euro.

Elena Udrea. Considerata la un moment dat cea mai influenta femeie din Romania, fosta slabiciune politica a presedintelui Traian Basescu, Elena Udrea va primi sentinta in procesul „Gala Bute”. Ea este acuzata de primirea unei genti cu 900.000 de euro de la omul de afaceri Adrian Gardean.
Alina Bica. Fostul procuror sef al DIICOT va primi decizia judecatorulor chiar in aceasta saptpmana. Maine, fostul magistrat va afla daca va intra sau nu in randul condamnatilor in dosarul privind despaguibirile de la Agentia Nationala pentru Restituire Proprietatior (ANRP). Procurorii DNA sustin ca aceasta a primit mita de la afaceristul Horia Simu pentru a aproba o despagubire in perioada cand Bica facea partea din conducerea agentiei.
Alte VIP-uri care pot sa-si afle sentinta in acest an sunt: Calin Popescu Tariceanu (este judecat pentru marturie mincinoasa), Sebastian Ghita (fapte de coruptie), Victor Ponta (complicitate la evaziune, spalare de bani), Gabriel Oprea (chetuirea banilor de la servicilul secret aflat in subordinea MAI), Cristi David (fost ministru de Interne – luare de mita) sau Radu Mazare (fapte de coruptie).
Adauga un comentariu