Eveniment-Social

2,5 milioane de euro pentru comuna Harmanesti. Este cel mai mare proiect din istoria zonei

Publicat: 04 dec. 2015
1

Primarul comunei Harmanesti, Ioan Secrieru, a reusit sa duca la indeplinire accesarea unui proiect pentru comuna, in valoare de 2,5 milioane de euro. Este primul proiect de amploare de care comunitatea beneficiaza. Banii vin prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si prevede finantarea unui proiect compus din mai multe componente.

„Am reusit in acest an sa ducem la indeplinire un proiect pentru care ne-am chinuit timp de cativa ani sa-l obtinem. Documentatia a fost depusa in anul 2009 si de atunci, anual, am tot incercat sa beneficiem de el. Am avut punctaj bun, insa nu au fost fonduri suficiente. Acum, proiectul a intrat la finantare si urmeaza prin implementarea lui sa fie asfaltat 4,9 kilometri de drum in satul Harmanestii Noi, sa se reabiliteze si modernizeze Caminul Cultural si se va face canalizarea, aductiunea de apa plus bazin de apa in acelasi sat. Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor. Pe data de 18 decembrie avem lansarea procedurilor pe lucrari. Va urma, in primele luni ale anului 2016, procedura de licitatie si daca nu vor fi probleme ce tin de contestatii sau altele atunci din primavara, cand vremea va permite, vor incepe lucrarile propriu-zise”, a declarat primarul comunei Harmanesti, Ioan Secrieru.

Prin implementarea acestui proiect pentru satul Harmanestii Noi, peste 80% din drumuri vor fi modernizate. „Incercam sa accesam proiecte si pentru satul Harmanestii Vechi si alte obiective pe care le avem in comuna. Deocamdata am pregatit documentatii si speram sa fim declarati eligibili in finantarea lor. Ne este greu, deoarece comuna este mica, putin peste 2000 de locuitori, si nu avem bani la buget cum au alte comune din zona. Depindem practic de finantari din alte surse decat bugetul local. Comparativ cu anii trecuti, cand conturile Primariei erau blocate, acum reusim sa ne descurcam altfel”, a incheiat primarul comunei Harmanesti.

Adauga un comentariu