News Flash:

25 milioane lei pentru o zi de munca la Apa Vital SA

3 Martie 2009
2655 Vizualizari | 1 Comentarii
Apavital sediu
• Doi specialisti de la Bucuresti, care vor testa aptitudinile manageriale ale angajatilor regiei in cadrul unor programe de instruire personalizata, vor primi fiecare cate 600 Euro - echivalentul a circa 25 milioane lei, pentru o singura zi de predare


Fondurile europene, vaca buna de muls pentru Apa Vital SA. Doi specialisti de la Bucuresti, care vor testa aptitudinile manageriale ale angajatilor regiei in cadrul unor programe de instruire personalizata, vor primi fiecare cate 600 Euro - echivalentul a circa 25 milioane lei, pentru o singura zi de predare. In parteneriat cu SC Management Design SRL si SC Codecs SA, SC ApaVital SA va derula in acest an un proiect finantat de Uniunea Europeana.

Denumit "Planificare succesorala - sistem eficient de management al resurselor umane", proiectul isi propune promovarea competitivitatii si adaptabilitatii fortei de munca ce activeaza in domeniul alimentarii cu apa si canalizarii-epurarii apelor uzate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est in vederea cresterii productivitatii la locul de munca si a calitatii serviciilor furnizate. Proiectul, al carui cost este de 96.300 de Euro, dintre care 73.541 de Euro reprezinta fonduri nerambursabile, este finantat prin programul PHARE 2006 - Coeziune Economica si Sociala - Dezvoltarea Resurselor Umane, componenta "Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca". "Concret, este vorba de dezvoltarea profesionala a celor care conduc in prezent diverse compartimente, dar si de identificarea posibililor viitori manageri din cadrul personalului cu studii superioare care activeaza in cadrul societatii noastre", a declarat Neculai Fantanaru, seful Serviciului Resurse Umane din cadrul SC ApaVital SA.O zi de munca, remunerata cu doua salarii medii

In privinta fondurilor destinate implementarii acestui program, conducerea regiei iesene sustine ca reprezentantii UE au verificat extrem de serios modul in care vor fi cheltuiti banii. Astfel, 14.400 de Euro vor fi incasati de SC Management Design SRL, firma care s-a ocupat cu identificarea grupului tinta dintre angajatii SC ApaVital SA care urmeaza a fi evaluati in vederea descoperirii celor care au abilitati si comportament de viitor manager. Potrivit datelor furnizate de seful Serviciului Resurse Umane, dintr-un numar initial de 198 de angajati angrenati in cadrul unui proces de evaluare ce a vizat latura manageriala si comportamentul tipic al angajatilor, au fost desemnate 112 persoane care vor continua trainingul, de aceasta data in compania a doi specialisti din cadrul SC Codecs SA. Acestia vor veni la Iasi la sfarsitul acestui an, urmand a sustine la Centrul de Formare al ApaVital, de la Sorogari, doua cursuri in lunile octombrie, respectiv noiembrie, de cate doua zile fiecare. Suma prevazuta pentru aceste cursuri este de 3.500 de Euro, echivalentul a circa 140 milioane lei vechi. Daca din aceasta suma sunt scazute obligatiile financiare catre bugetul de stat, fiecare lector va primi circa 25 milioane lei pentru fiecare zi de curs. "Poate parea mult pentru cateva ore de curs, insa nu trebuie omis faptul ca programele de training sunt modelate astfel incat sa se adapteze nevoilor ApaVital, atat prin continut si metode de invatare, cat si prin adaptarea gradului de dificultate al conceptelor la nivelul de pregatire al participantilor", a declarat ieri Razvan Manolache, seful Biroului Relatii Publice din cadrul SC ApaVital SA. Alti bani vor fi folositi pentru cumpararea prin achizitie directa a doua laptopuri, a unui aparat de proiectie, a unei masini de indosariat si a unui copiator. De asemenea, beneficiarii proiectului au mai trecut la rubrica cheltuieli eligibile servicii de traducere si catering.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

dani  | #60211
Nu ma mai mira nimic..
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3152 (s) | 23 queries | Mysql time :0.179019 (s)