Eveniment-Social

28 mai – Ziua Eroilor. Instituția Prefectului Județului Iași nu va organiza evenimente publice specifice evenimentului

Publicat: 26 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
28 mai - Ziua Eroilor. Instituția Prefectului Județului Iași nu va organiza evenimente publice specifice evenimentului

Legea 379 din 2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a instituit (art. 39) „Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Domnului Isus Hristos, potrivit tradiției românești”.

În această zi, potivit legii, „Ministerul Apărării Naționale, prin unitățile, instituțiile de învățământ, cercurile și bibliotecile militare va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee și monumente comemorative de război, expoziții de carte”, Ministerul Educației desfășoară în instituțiile de învățământ programe dedicate acestei zile, precum „întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale”, iar autoritățile administrației publice locale „vor organiza expoziții și programe speciale”.

Anul acesta Ziua Eroilor va fi joi, 28 mai.

Evenimentele de tradiție organizate în această zi pentru cinstirea eroilor, la care participă veterani și urmași ai veteranilor de război, presupun organizare și interacțiune socială, dar având în vedere starea de alertă în care se află România din cauza pandemiei cu Covid-19, Instituția Prefectului – Județul Iași a avut o serie de discuții cu reprezentanții veteranilor de război, dialog în urma căruia s-a decis de comun acord să respectăm măsurile de distanțare fizică și socială și să protejăm sănătatea fiecăruia.

Prin urmare, Instituția Prefectului – Județul Iași nu va organiza joi, 28 mai 2020, evenimente publice specifice Zilei Eroilor. Speranța noastră este că, totuși, vom putea organiza acest eveniment anul viitor în condiții sociale care să nu pericliteze sănătatea nimănui și vom celebra împreună așa cum se cuvine memoria eroilor noștri.

Adauga un comentariu