Stiri medicale

3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu

Publicat: 10 dec. 2010
7

Potrivit specialistilor, 3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu in raport cu doza zilnica recomandata. Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentatia necorespunzatoare pe fondul unei solicitari crescute a organismului, determinata inclusiv de stres. Cu cat suntem mai stresati, cu atat pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbtie intestinala deficitara poate duce la scaderea nivelului de magneziu din organism.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseala, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, iar in cazul persoanelor cu o activitate fizica mai intensa, crampe musculare si furnicaturi. Peste 300 de reactii enzimatice din organism – implicate in special in procesele de stocare si eliberare a energiei – sunt facilitate de magneziu.

Sanofi-aventis lanseaza Magne B6 Premium, tratamentul ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. In general, o persoana adulta are nevoie de 300-420mg de magneziu pe zi pentru a-si mentine echilibrul psihic si fizic. Prin formula sa concentrata de magneziu (100mg) si vitamina B6 (10mg), c asigura o complianta mai buna a pacientilor la tratament, datorita adaptarii cantitatii de magneziu la nevoile acestora.

Adauga un comentariu