WoW!

3 afecțiuni rezolvate cu ceai de pelin. Ideal pentru ficat

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 afecțiuni rezolvate cu ceai de pelin. Ideal pentru ficat
Ceaiul de pelin trebuiie făcut din plantă culeasă doar în luna mai. Atunci are cel mai mare conținut de nutrienți

Se spune că pelinul e considerat drept „oaia neagră” a plantelor medicinale. De ce? Pentru că are un gust foarte amar. Pe de altă parte, este un detoxifiant puternic, care trebuie inclus în dieta lunară. Nu te gândi la gustul respingător, ci la câte beneficii are pentru fiecare dintre noi. Astăzi vorbim despre 3 afecțiuni, inclusiv de ficat, care se tratează cu ceai de pelin.

Secretul pelinului este nu doar gustul, ci și timpul lui de recoltare. Ca să te bucuri de proprietățile și toate beneficiile lui, ai nevoie de pelin cule în mai. De aceea, poate că i-au auzit pe bătrâni vorbind despre pelinul de mai. Arată la fel ca pelinul care crește și vara, doar că are aspect mai pufos și ușor albicios.

Ceai de pelin pentru afecţiuni digestive

Prepară-l din 300 ml apă clocotită şi o lingură plină de tulpini şi frunze uscate de pelin. Se lasă la infuzat în jur de 5-10 minute, după care se strecoară şi se bea călduţ. Ca să suporţi gustul amar, poţi adăuga o linguriţă de zahăr, dar acest lucru nu este chiar bun. Ideal e să îl bei aşa, simplu.
Ca să tratezi afecţiunile digestive, ceaiul de pelin se bea pe stomacul gol, cu circa 30 de minute înainte de micul dejun. Este necesar să procedezi aşa, pentru ca infuzia să aibă efect.

Ceaiul de pelin este eficient în mai multe situaţii:

  • viermi intestinali. Practic, îi omoară, apoi organismul îi poate scoate uşor afară. Substanţele toxice din pelin omoară practic viermii. Ca să te detoxifiezi cât mai repede, bea zilnic o cană de ceai de pelin, timp de 14 zile;
  • omoară bacteriile dăunătoare;
  • reglează tranzitul intestinal;
  • tratează: flatulenta, indigestia, gastrita;
  • stimulează apetitul alimentar. Bea câte o cană de ceai cu maxim o oră înainte de masă. Procedează astfel timp de 14 zile. Efectele pozitive, cu siguranţă, nu vor dispărea;
  • detoxifiază organismul. Același efect îl poate avea și ceaiul de ciuboțica cucului.

Ceai de pelin împotriva problemelor hepatice

Ceaiul de pelin, preparat că mai sus, este destul de eficient şi când vine vorba de boli ale ficatului. Se consuma circa 50 ml de trei ori pe zi, timp de 3 săptămâni. Bineînţeles, prima cană să fie pe stomacul gol, iar următoarele cu circa 30 de minute înainte de a mânca. Astfel, ceaiul îşi face efect.

Pentru tratarea ficatului, bilei şi pancreasului se recomandă infuzie de ceai de pelin. Se beau zilnic câte 50 ml de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni. Mai mult, ajuta la refacerea celulelor hepatice.
La fel eficient e şi când vine vorba de bila şi pancreas.

Gargară cu ceai de pelin pentru respiraţie urât mirositoare

Dacă ai o respiraţie urât mirositoare, cauzele pot fi multe. Ar fi ceva în neregulă la dantura, la stomac şi nu numai. Până ajungi să tratezi cauza, fă gargară cu ceai de pelin.

Cui NU i se recomandă pelinul

În ciuda faptului că are numeroase beneficii pentru sănătate, pelinul are şi contraindicaţii. El nu este recomandat pentru:

  • femeile însărcinate. Poate provoca avort;
  • femei sau care alăptează. De ce? Pentru că tizana din pelin se administrează numai cu recomandarea unui medic, ea putând dăuna grav bebeluşului;
  • persoanele cu infecţii acute intestinale;
  • persoanele cu diverse boli la nivelul sistemului nervos.
Adauga un comentariu