Diverse

3 bacterii care pot face ravagii daca ajung in sangele tau

Publicat: 21 mai 2019
25

Exista multe tipuri diferite de bacterii, dintre care unele pot provoca boli si infectii. Bacteriile pot locui in diferite zone ale corpului, incluzand pielea, intestinele si sangele. Atunci cand anumite bacterii intra in sange, pot provoca boli grave si chiar moarte. Este util sa stiti care bacterii pot intra in sange.

1. E coli. Unele tulpini de Escherichia coli, cunoscute si ca bacterii E. coli, sunt responsabile de toxiinfectie alimentara atunci cand intra in tractul intestinal. Cand aceste tulpini intra in sange, pot distruge celulele rosii din sange si pot provoca anemie, coma si chiar moarte.

2. Streptococ. Diferitele tipuri de bacterii streptococice cauzeaza dureri de gat si infectii ale pielii, printre alte probleme. Cand un tip de bacterii streptococice, grupa A, intra in fluxul sanguin, rezultatele pot pune viata in pericol. Aceste bacterii pot provoca soc, coma si un tip specific de necroza a pielii.

3. Stafilococ. Bacteriile stafilococice, numite si stafilococi, se inmultesc rapid si pot duce la infectii severe. Cand bacteriile stafilococice intra in sange, pot provoca inflamatii, umflaturi, formarea de puroi si cresterea tensiunii arteriale. Coma si moartea pot aparea daca persoana infectata este lasata netratata.

Adauga un comentariu