Plante medicinale

3 ceaiuri din plante care elimina acidul uric

Publicat: 25 mai 2021
ceai de coada calului
Se spune că ceaiul de salvie ajută la descompunerea purinelor, despre care se crede că ajută la scăderea nivelului de acid uric.

Acidul uric este un produs rezidual eliminat în mod normal de organism. Provine din degradarea celulelor moarte, dar și din digestia anumitor alimente. O creștere a nivelului de acid uric din sânge poate provoca guta.

Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor și acizilor nucleici. Se elimină prin urină, prin filtrare renală. Unele alimente conțin o cantitate semnificativă: carne de organe, vânat, brânzeturi fermentate, icre și crustacee. Este prezent în mod normal, în cantități mici, în sânge. Cu toate acestea, consumul excesiv de alimente care conțin acid uric, consumul de bere sau alcool, poate determina creșterea nivelului de acid uric. Iata 3 ceaiuri din plante care elimina acidul uric!

3 ceaiuri din plante care elimina acidul uric

Ceaiul negru

Efectul ceaiului negru asupra nivelului de acid uric și a proteinelor C-reactive la persoanele susceptibile de boli cardiace ischemice a fost evaluat într-un studiu controlat. Grupul de studiu a consumat zilnic 9g de ceai negru (echivalent cu trei căni de ceai), timp de 12 săptămâni, fără aditivi. Consumul de ceai negru a indus o scădere foarte semnificativă a acidului uric.

Infuzie de coada calului

Datorită efectului său diuretic și a proprietăților antiinflamatorii, se recomandă și consumul de infuzie de coada calului. Se spune că, stimulând urinarea, ajută la expulzarea cu ușurință a deșeurilor prin urină și, astfel, la reducerea nivelului de acid uric.

Ingrediente

1 cană de apă (250 ml)
1 lingură de coada calului (10 g)

Pregătirea

Aduceți o ceașcă de apă la fierbere, apoi adăugați coada-calului. Lăsați amestecul să stea zece minute și strecurați-l.

Infuzie de salvie

Se spune că ceaiul de salvie ajută la descompunerea purinelor, despre care se crede că ajută la scăderea nivelului de acid uric. Pe de altă parte, se crede că proprietățile sale antiinflamatorii ajută la ameliorarea altor simptome.

Ingrediente

1 linguriță de salvie (5 g)
1 cană de apă (250 ml)

Pregătirea

Așezați salvia într-o cană cu apă clocotită. Lasă să stea zece minute. Filtrează băutura înainte de a o consuma.

Adauga un comentariu