Magazin

3 greșeli de evitat când ieși la alergat 

Publicat: 12 mai 2022

Dacă îți dorești să intri în comunitatea alergătorilor, este esențial să reduci pe cât de mult impactul anumitor greșeli de lucru. Astfel, este mai simplu să parcurgi distanțe mai mari într-un timp relativ scurt, pentru a putea obține cât mai mult de la ce oferă acest efort fizic. 

Alergatul este un sport ce stimulează sistemul cardiovascular, îmbunătățește starea de spirit, sprijină buna funcționare a proceselor fiziologice și, nu în ultimul rând, consolidează creșterea masei musculare, pentru a se genera forța generată în timpul efortului depus. 

Așadar, identifică din start greșelile pe care un alergător fără experiență le realizează: 

1. Ignori importanța încălzirii 

Încălzirea mușchilor și articulațiilor este importantă pentru orice alergător, indiferent de nivelul experientei avute, sau de suprafața pe care obișnuiește să facă sport. Această etapă incipientă a sesiunii de alergare propriu-zise asigură: 

  • stimularea sistemului cardiovascular 
  • o putere de contracție a mușchilor mai bună 
  • solicitarea articulațiilor și tendoanelor 
  • pregătirea mentală pentru efortul depus 
  • creșterea temperaturii corporale. 

În lipsa unei încălziri corecte, care să pregătească în mod eficient organismul pentru nivelul de intensitate al unui astfel de antrenament cardio, riscul de a se produce accidentări crește semnificativ. Ori o asemenea problemă te poate ține departe de traseu pentru mult timp. 

2. Ieși să alergi în condiții meteo extreme

Orice alergător ți-ar putea spune că acest tip de activitate sportivă îți permite să alergi pe orice tip de vreme, mai puțin atunci când minimele sau maximele din termometre ating valori îngrijorătoare pentru sănătate. 

De asemenea, o altă situație în care vremea nu este deloc favorabilă pentru a alerga este atunci când există căderi de grindină sau ploi însoțite de descărcări electrice. Evită, așadar, să ieși într-un astfel de context pe traseu, indiferent de calitatea echipamentului. 

Pe timp de vreme caniculară, corpul va pierde mai multă apă decât în mod normal, prin intensificarea procesului fiziologic de termoreglare. De asemenea, disconfortul termic resimțit va fi o problemă cât se poate de reală. 

Pe vreme foarte rea, există riscul să fii atins de fulgere, sau lovit de crengi sau copaci doborâți la pământ. Așadar, evită o astfel de greșeală și consultă constant buletinul meteo!

3. Porți un echipament de alergare incorect greșit

Dacă porți haine din bumbac, sau pantofi sport improprii pentru un anumit tip de suprafață, disconfortul resimțit poate cauza renunțarea ta la sesiunile de alergare. Mai mult decât atât, există riscul de a te accidenta, mai ales atunci când nu ai suficientă aderență pe sol. 

Vară sau iarnă, hainele și încălțămintea specifice asigură mobilitate excelentă, confortul termic optim și un risc redus de iritații la nivel cutanat sau alte probleme, cauzate de: calitatea discutabilă a materialelor, numărul de cusături sau dimensiunile greșite. 

Alerge tricoul de alergare de la Decathlon care îți permite să îl porți atât în lunile sezonului cald, cât și atunci când ieși să alergi iarna, ca parte a unui echipament structurat în straturi. 

Alege un model din material sintetic, ce permite pielii să respire, nu reține umezeala și este foarte rezistent, atât la o utilizare de durată, cât și la spălări multiple. Consultă întreaga gamă de articole pentru alergare de pe site-ul Decathlon și ia cele mai bune decizii. 

Alergatul reprezintă o activitate pe care o poți practica ori de câte ori timpul îți permite. Mai mult decât atât, costurile pentru achiziționarea unui echipament complet, dedicat sportivilor cu puțină experiență, sunt cât se poate de convenabile. 

Astfel, este simplu să te menții în formă, prin practicarea acestui tip de antrenament cardio solicitant, purtând doar haine și încălțăminte de calitate. Comanda online soluțiile de care ai nevoie, consulta buletinul meteo înainte de a ieși și tine cont de importanța încălziri!

Imaginea poate fi descărcată de aici
Adauga un comentariu