Remedii naturiste

3 leacuri naturiste pentru orbul gainilor

Publicat: 23 mart. 2011
7

Carenta vitaminei A duce la hemeralopie, boala numita in popor si „orbul gainilor„. Se manifesta prin scaderea vederii la lumina slaba, de seara si la intuneric si este de fapt o consecinta unor afectiuni care ating retina, fie congenitale (retinopatie pigmentara), fie dobandite (retinopatie diabetica). Iata cateva leacuri naturiste pentru orbul gainilor:

1. Cura de afine
Consumati zilnic 200 g de afine, aceste fructe fiind recunoscute ca deosebit de eficace in imbunatatirea microcirculatiei, a fluxului sanguin in vasele ochiului.

Afinele, rivalele botoxului 

2. Infuzie de afin: 2 lingurite de frunze la 500 ml apa sau decoct de fructe (2 lingurite la 250 ml apa) – spalaturi oculare si se beau 2 ceaiuri/zi.

3. Extract si ceai din flori de craita
Florile craitelor contin carotenoide, substante cu beneficii pentru vedere. Din florile de craita se extrage, pe baza unui proces tehnologic, heleniena, folosita in tulburarile de adaptare a ochiului la intuneric si in caz de luminozitate scazuta. Intern, se pot administra, intr-o cura de o luna, 10 picaturi de extract, de trei ori pe zi, dupa mese.

De asemenea, tot pentru imbunatatirea vederii, se mai poate consuma ceai de craita, preparat dintr-o lingurita de flori uscate la o cana cu apa clocotita. Se pot bea 2-3 cani pe zi.

5 plante care te ajuta sa vezi mai bine 

Asigurati-va, de asemenea, ca in alimentatie ati inclus un aport suficient de vitamina A, obtinuta din lactate, oua, peste, morcovi. Aceasta vitamina joaca un rol principal in capacitatea ochiului de a se acomoda la diferite grade de luminozitate si in special la lumina crepusculara.
Adauga un comentariu