Magazin

3 locuri din Romania care ascund secrete pe care nici oamenii de stiinta nu le pot explica

Publicat: 29 ian. 2014

Daca te gandesti la peisajele naturale ale Romaniei, nu este deloc dificil de inteles de ce Papa Ioan Paul al doilea ne-a numit tara “gradina Maicii Domnului”. Chiar si in baladele populare romanesti, se vorbeste despre plaurile noastre ca fiind “gura de Rai”.

Dincolo de frumuseata naturala, padurile adanci si piscurile inalte ale muntilor ascund secrete de care oamenii de stiinta sunt bulversati.

1. Padurea Hoia- Baciu – aparitii luminoase inexplicabile
Intinderea de padure se afla in apropierea orasului Cluj. Insa potrivit localinicilor, aici nimic nu este ceea ce pare. Copacii cresc contorsionati, subtiri, uneori cu trunchiurile inclinate catre sol.

In partea de nord a padurii a fost descoperita in 1960 cea mai veche asezare neolitica de pe teritoriul tarii. Considerata ultima perioada a Epocii de Piatra, era neolitica a inceput in 10200 i.Hr si s-a incheiat in in jurul lui 4000 i.Hr.

Citeste si Imagini senzationale: Un camp de „flori de gheata”. Un fenomen de care nu stiai

Zona este cunoscuta pentru fenomenele paranormale care au loc aici cu regularitate. Cel mai vechi dateaza din 1968, atunci cand un localnic a fotografiat o grupare luminoasa ciudata deasupra padurii. Imaginile au fost studiate de experti si au fost declarate veridice insa nu se stie cu exactitate ce anume a surpins barabtul. Desigur ca explicatiile oficiale vorbesc de lumina naturala sau baloane meteorologice insa misterul nu este inca lamurit.

De asemenea, de-a lungul timpului,in alte fotografii facute aici apar globuri de lumina, formatiuni nebuloase inexplicabile sau siluete. Un lucru foarte interesant este faptul ca desi o parte dintre acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber, apar totusi atunci cand sunt fotografiate sau filmate.

2. Muntii Bucegi – Locul in care organismul nu oboseste
Si despre muntii Bucegi s-a scris foarte mult iar adeptii teoriilor conspirationale cred ca zona este cercetata de catre armata americana. Aici se spune ca exista la propriu, Gura Raiului. Aceasta este o portiune de 1 km2 in care se spune ca toate celulele vii se regenereaza. Nu exista inca dovezi concrete in acest sens in Muntii Bucegi, in ciuda popularitatii lor, raman inca inconjurati de mister.

Citeste si Cercetatorii au facut urmatorul anunt legat de SOARE „Ne intoarcem in trecut”

Un alt fenomen interesant care are loc in aceasta zona este piramda care se formeaza din lumini si umbre, deasupra Sfinxului. Fenomentul are loc in fiecare an pe data de 28 noiembrie, la apusul soarelui.

Un alt fenomen asemanator are loc in diminetile de 6 august pe muntele Ceahlau. De pe varful Toaca se poate observa timp de 80 de minute o piramida din umbre.

3. Sarmizegetusa – Poiana zeilor
Capitala regilor daci se afla in muntii Orastiei la o altitudine de 1200m. Cetatea nu este un simplu oras fortificat. Aceasta a fost centrul culturii dacice, o adevarata metropola.

Desi peste daci a trecut forta cotropitoare a romanilor si 2000 de ani mai tarziu, distrugerile provocate de comunism, locul are o incarcatura profunda, atat din punct de vedere spiritual, cat si energetic.

Punctul central de atractie al fostei capitale este marele cerc de andezit, unde avea loc sacrificile umane in cinstea lui Zamolxe.

Citeste si VIDEO! Fenomen PARANORMAL sau magia naturii? Clipul a facut 500.000 de SHARE

Pe o poteca pierduta ochilor celor care nu cunosc zona se ajuge la Cetatea Fetelor Albe. Aici avea salasul preotesele zeitei Bendis, patroana fertilitatii.

Sursa: kudika.ro

Comentarii
  • Prieteme, esti oligofren!!! …”unde avea loc sacrificile umane”; cred ca vrei sa scrii unde AVEAU loc sacrificiile umane… Dar, din nou, esti oligofren; in Sarmizegetusa mi s-au facut niciodata sacrificii umane. Aste s-au facut cu mult inainte, dar in ale parti. Pe Marea masa de andezit, sau cum vrei sa-i spui nu s-au facut nici un fel de sacrificii, avea cu totul alt scop. Da, au facut sacrificii in timpul comunistilor, idioti care au facut chiolhane acolo cu purcei si miei la protap…
    Si apoi, de ce crezi ca la aceste mistere o sa dea un raspuns pertinent oamenii de stiinta? La ce sa te astepti din partea lor in ce priveste spiritualitatea si lumea misteriilor? (observi ca nu am zis a misterelor)?

Adauga un comentariu