Frumusete

3 metode care te ajuta sa scapi de cicatricile produse de acnee

Publicat: 20 oct. 2011

Acneea poate lasa cicatrici urate, semne permanente pe fata ta, pe spate sau in alte zone care au fost afectate. Primul pas in tratarea acneei este consultarea unui dermatolog. Odata ce esti consultata de un specialist, acesta iti poate prescrie un tratament care sa te ajute sa scapi atat de acnee, cat si de semnele pe care aceasta le poate lasa. Iata cateva metode care te ajuta sa scapi de cicatricele produse de acnee:

1. Dermabraziunea.
Aceasta nu trebuie sa fie confundata cu micro-dermabraziunea care indeparteaza primul strat al pielii, acel strat de celule moarte de pe fata. Dermabraziunea este o metoda care indeparteaza si straturile de sub celulele moarte. Aceasta dermabraziune este deseori facuta de medicul dermatolog si se necesita mai multe sedinte. Dupa ce aceste sedinte sunt realizate, pielea va capata un aspect tanar si stralucitor. 

Tratamente naturiste pentru acnee 

2. Terapia cu laser.
In cazul in care iti permiti poti incerca terapia cu laser, foarte eficienta de altfel, insa ceva mai costisitoare. Acesta este un alt mod in care iti poti indeparta cosurile si poti scapa in final de urmele acneei. Aceasta este o procedura nou-nouta si ar trebui sa va spunem totusi ca nu au fost facute foarte multe studii in legatura cu aceasta procedura si cu efectele ei pe termen lung.

Exista doua proceduri cu laser. Si de aceasta data medicul este cel care decide pe care o alegi. Metoda cu laser functioneaza aproximativ la fel cu dermabraziunea. Indeparteaza straturile superioare ale pielii care au fost afectate de acnee, astfel incat noi straturi de piele tanara si sanatoasa sa poata regenera.

Timpul de recuperare dureaza in jur de doua saptamani. Doctorul tau poate sa iti recomande si anumite creme in timpul acestui proces de recuperare. In functie de gravitatea cicatricilor, se poate recomanda si folosirea unor bandaje. 

8 obiceiuri care favorizeaza acneea   

3. Peeling chimic.
Acesta este un tratament bun pentru persoanele care au tenul deschis la culoare. Diferite tipuri de acid sunt aplicate pe piele, acesta fiind indepartat dupa aproximativ 15 minute. Si acesta functioneaza in acelasi fel, si anume indeparteaza straturile superioare ale pielii. Roseata si umflarea sunt simptome comune dupa aceasta procedura. In functie de cantitatea de acid aplicata, timpul de recuperare poate dura de la o zi pana la doua saptamani.

Peelingul chimic. Indicatii si contraindicatiiloading...

Adauga un comentariu