Diete si regimuri

3 motive bune pentru a face o cura cu lamaie primavara

Publicat: 06 mai 2021
3 motive bune pentru a face o cura cu lamaie primavara
Niciun fruct nu se poate compara cu lămâia, acest campion al detoxifierii.

Niciun fruct nu se poate compara cu lamaia, acest campion al detoxifierii. Pentru a elimina toxinele acumulate în timpul sarbatorilor pascale, iată o cură de 21 de zile, ideală înainte de a începe o dietă de slăbire!

Odată cu schimbarea anotimpurilor, în special primăvara și toamna, lămâia vă permite să vă curățați corpul de toxine. Această cură de 21 de zile cu lamaie este recomandată în special dacă aveți probleme cu tendinita, picioarele grele, alergiile sau oboseala cronică.

3 motive bune pentru a face o cura cu lamaie primavara

Lamaia detoxifica ficatul

Dacă ficatul este supraîncărcat dupa o dietă prea bogată în grăsimi sau alcool, nu există nimic mai bun ca sucul de lamaie. Prin stimularea producției de bilă. Facilitează descompunerea grăsimilor și evacuarea acestora. Digestia este astfel mai eficientă. Consumați-l ca un smoothie cu sirop de arțar, de exemplu.

Lamaia combate refluxul acid și greața

S-ar putea să pară surprinzător, dar lamaia combate aciditatea cu concentrația sa ridicată de potasiu, care transformă acidul citric în citrat, o adevărată substanță tampon pentru stomac. Sucul ajută astfel la lupta împotriva hiperacidității, inclusiv a celei generate de stresul calatoriilor. De asemenea, este eficient împotriva greturilor, în special a celor cauzate de sarcină. Sucul unei lamai într-un pahar cu apă este suficient.

Lamaia protejează împotriva infecțiilor și distruge bacteriile

Uleiul esențial de lămâie este un antiseptic foarte bun, mai ales când este eliberat în atmosferă timp de un sfert de oră de 2 sau 3 ori pe zi. Unii compuși ai esenței sale sunt, de asemenea, expectoranți, iar vitamina C stimulează sistemul imunitar. În funcție de infecție, lămâia poate fi „consumată” ca masaj (HE), infuzie (coajă), suc sau gargară (1 picătură de EO, amestecată cu apă și agitată înainte de utilizare). De asemenea, gândiți-vă la asta pentru a elimina bacteriile din apa îndoielnică sau în caz de respirație urât mirositoare.

Pentru acest leac, vei folosi lamai organice pentru că le vei folosi cu tot cu coaja lor.

Tăiați o lamaie în jumătate. Puneți-l într-o cratiță umplută cu jumătate de litru de apă și fierbeți timp de 3 minute. Apoi zdrobiți lamaia în apa de gătit cu un tocător de cartofi (sau o furculiță). Se filtrează și se bea în timpul zilei. În a 2-a zi, procedați în același mod cu 2 lămâi.

A 3-a zi cu 3 lămâi și tot așa până în a 10-a zi 1, cu 10 lămâi. Apoi, din a 13-a zi te întorci la 9 lămâi, 8 lămâi în a 14-a zi și tot așa până în a 21-a zi cu o lămâie. Dacă vă place sucul de lămâie foarte diluat sau nu, puteți stoarce citricele într-un litru până la 1,5 litri de apă. A se consuma pe tot parcursul zilei.
Adauga un comentariu