Plante medicinale

3 plante care ajuta la tratarea negilor

Publicat: 29 feb. 2012

Natura ofera numeroase remedii care, aplicate cu rabdare si perseverenta, pot sa duca la disparitia negilor. Iata cateva plante care ajuta la tratarea negilor:

1. Papadia
Se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Bogata in protide (2,8%) si glucide (7,5%), vitaminele A, B2, G si D, papadia este utila in unele boli ale ficatului deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui si creste pofta de mancare in perioadele de convalescenta. Avand o actiune diuretica, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. Astfel ajuta in mod indirect la tratarea unor eczeme si a altor boli de piele, a gutei, a reumatismului, a aterosclerozei, varicelor etc.

Pentru indepartarea negilor se aplica pe suprafetele afectate comprese cu suc de papadie sau in amestec cu decoct de pelin (50 de grame pelin la un pahar cu apa). 

2. Rostopasca
Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian si sedativ al sistemului nervos central. In plus, are un bun efect de stimulare a sistemului imunitar. In ceea ce priveste tratarea negilor, pentru a beneficia de rezultatele dorite, prepara sau cumpara din farmacii tinctura de rostopasca. Tamponeaza in mod regulat zona afectata, in fiecare dimineata si seara, pana la disparitia verucilor. 

3. Galbenele
Aceasta planta merita un respect deosebit deoarece este, poate, cel mai folositor remediu naturist in diferite boli. Numai exemplificand succesele ceaiului sau alifiei de galbenele se pot scrie volume intregi. Pentru vindecarea negilor se recomanda aplicarea tincturii sau a ceaiului de galbenele, acolo unde este nevoie, de doua ori pe zi. Foloseste tifon sau material steril pentru a acoperi zona pe care ai aplicat tinctura de galbenele si, dupa circa zece minute, renunta la bandaj si spala locul cu apa calduta. loading...

Adauga un comentariu