Remedii naturiste

3 remedii din plante pentru urechea inotatorului

Publicat: 23 mart. 2011
7

Urechea inotatorului (otita externa) reprezinta inflamatia acuta sau cronica a epiteliului urechii externe. Boala poate avea mai multe cauze, insa cea mai frecventa, mai ales in sezonul calduros, este infectarea cu bacterii sau ciuperci din apa marii, a piscinelor ori a strandurilor, acest fiind motivul pentru care aceasta boala poarta si numele de „urechea inotatorului”. 

Tratamentul consta in administrarea unui medicament lichid (antiseptic, antibiotic sau antifungic) picatura cu picatura in ureche. Si plantele pot fi utile in tratarea otitei externe. Iata cateva remedii din plante pentru urechea inotatorului:

1. Uleiul de lumanarica (Verbascum thapsus)
Are proprietati antiinflamatoare, putand ameliora si chiar vindeca inflamatiile conductului auditiv. Puneti in urechea infectata 1-3 picaturi la fiecare 3 ore.

2. Usturoiul (Allium satim)
Poate fi si el un leac pentru urechea inotatorului. Combinati in parti egale suc de usturoi, glicerina si ulei de masline sau de migdale dulci; puneti in urechea infectata 1-3 picaturi la fiecare 3 ore.

3. Otet de mere
Amestecati cantitati egale de otet de mere si apa. Aplicati in urechea afectata 3-4 picaturi din aceasta solutie. Ca alternativa, puteti folosi peroxid de hidrogen (3%) si otet alb, diluate in apa.
Adauga un comentariu