Zilele reci şi nopţile geroase ne duc cu gândul la o cană de ciocolată caldă. Cum o prepari? Hai să încerci 3 reţete de ciocolată caldă de casă. Eu le fac des şi sunt foarte bune. Nu îţi trebuie decât puţin lapte şi nişte mirodenii. Dacă ai timp şi chef, poţi să-ţi faci propria reţetă de ciocolată caldă.
Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Mai întâi se rade ciocolata într-un recipient. Tot acolo se pun scorţişoara şi zahărul. Se înfierbântă laptele şi se toarnă în recipient. Se transferă apoi în căni şi se ornează cu batoane de scorţişoară.
Această ciocolată are o aromă parte, datorită unui ingredient din listă.
Mărunțește ciocolata şi pune-o în blender. Înfierbântă laptele şi toarnă-l peste bucăţelele de ciocolată. Adaugă restul ingredientelor şi mixează timp de câteva secunde. Serveşte cu puţină scorţişoară presărată deasupra în căni. Dacă ai o sită specială, poți da o anumită formă scorțișoarei.
Această reţetă este şi mai simplă şi se face şi cu mai puţine ingrediente.
Pune în două cani scorţişoară şi cacao, apoi câte o linguriţă de lapte. Freacă uşor, până obţii o cremă. Toarnă laptele şi amesteca, pentru a se dilua. Alături de o cană de ciocolată caldă pune și o farfurioară cu fursecuri de Crăciun sau o felie de cozonac făcut după rețeta lui Cătălin Scărlătescu.
Care dintre aceste rețete de ciocolată caldă îți place mai mult?