Culinar

3 reţete de îngheţată de casă. Cum se face îngheţata cu zmeură

Publicat: 07 iun. 2021
inghetata de zmeura din top 3 cele mai apreciate retete de inghetata de casa
Compoziția pentru înghețata de zmeură trebuie trecută mai întâi prin sită, pentru a îndepărta sâmburii

Odată cu sezonul cald, şi alimentaţia trebuie să fie ajustată. Vom opta mai mereu pentru fructe suculente, limonade reci, salate cu ouă și brânză, dar şi pentru un desert răcoritor. Astăzi ne-am propus să îţi venim în întâmpinare cu 3 rețete de înghețată de casă.

Se prepară chiar uşor, din numai câteva ingrediente. Mai mult, vei folosi diverse fructe de sezon, care, cu siguranţă, plac oricui. Mai întâi învăţăm să facem îngheţată cu zmeură, apoi îngheţată cu căpşuni, iar la final îngheţată de cireşe. Spor la gătit şi poftă bună!

Îngheţată cu zmeură

Lista de ingrediente e destul de scurtă.

Ingrediente (8 porții):

  • 500 g zmeură
  • 4 linguri gem de zmeură fără sâmburi
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 2 linguri cremă de cassis (opțional)
  • 500 g iaurt
  • 3 linguri zahăr pudră

Pentru decor:

  • zmeură
  • frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:

Mai întâi pune gemul de zmeură şi zmeura bine spălată, într-o cratiţă. Pune-o la foc mic. Amestecă ocazional în ea. După vreo 5 minute, timp în care zmeura s-a înmuiat, trece totul printr-o sită cât mai fină. Aruncă sâmburii şi transfera siropul în cratiţă şi adăugă crema de cassis şi apa de trandafiri peste ei. Pune şi iaurtul şi amesteca bine. Gustă, iar dacă mai trebuie zahăr, mai pune după gust.

Pune mixul în aparatul de făcut îngheţată şi îngheaţă potrivit instrucţiunilor de pe aparat. În momentul în care ai obţinut un amestec moale, îngheţat şi cremos, toarnă-l într-o cutie şi bagă-l la congelator. După o oră pune-l iarăşi în aparatul de făcut îngheţată şi bate-l bine, ca să fie cât mai fin, apoi iar în congelator. Poţi repeta pasul încă o dată. Înainte de servire se decorează cu menta şi zmeură.

Îngheţată cu căpşuni

Este foarte aromată şi delicioasă și face parte din top 3 rețete înghețată de casă.

Ingrediente:

  • 1 kg căpşuni
  • 250 gr zahăr
  • 700 ml smântână pentru gătit
  • 200 ml lapte
  • 1-2 linguriţe suc de lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi spală bine căpşunile. Dă-le prin robot, împreună cu zahărul. După câteva secunde, timp în care se face o compoziţie fină şi omogena, adauga smântână. Omogenizează şi pune sucul de lămâie şi laptele. Amestecă iarăşi, până obţii o compoziţie omogenă. Transfer-o în congelator. După 2 ore scoate-o şi trece-o prin blender câteva minute. Apoi pune-o la congelator. Scoate-o iarăşi după 2-3 ore şi mixeaz-o încă o dată. Astfel va fi foarte cremoasă.

Îngheţată cu cireşe

Ideal este să alegi cireşe roşii.

Ingrediente:

  • 350 g cireşe proaspete, fără sâmburi (sau congelate)
  • 3-6 linguri de suc de cireşe (obţinut din fructele proaspete, stoarse)
  • 400 g lapte condensat
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 300 ml smântână lichidă, pentru frişcă

Mod de preparare:

Răceşte circa o oră laptele condensat. Păstrează o mână de cireşe. Pe restul dă-le prin blender, ca să obţii un piure. Bate smântâna lichidă, iar în momentul în care începe să se formeze frişcă pune zahărul pudră. Incorporează frişcă în piureul de cireşe, apoi cireşele păstrate şi fără sâmburi şi laptele condensat. Toarnă totul într-o cutie şi bag-o în congelator.

Dacă nu ai aparat de făcut înghețată, poți folosi un robot de bucătărie sau un blender. Mixează compoziția, indiferent de fructe, de mai multe ori, până când obții o compoziție cât mai fină.

Atenție însă dacă ești la dietă! Înghețata poate fi consumată doar dacă nu conșine deloc zahăr. Inspiră-te și din acest material video:

 





Adauga un comentariu