Mama si copilul

3 sfaturi pentru fericirea copilului tau

Publicat: 17 ian. 2011

Copilul de azi este adultul de maine, asa ca tu, ca parinte, ai o mare responasabilitate in modelarea comportamentului celui mic. Daca vrei sa se simt implinit sufleteste trebuie sa-l ajuti sa vada partea frumoasa a vietii, iar sfaturile de mai jos sunt usor de urmat si trebuie puse in practica pana la 7 ani.

1. Daruieste-i ocazii in care sa straluceasca! 
Fiecare copil se naste cu un anumit talent. Straduieste-te sa descoperi ce-i place si cultiva-i acel talent. Indeamna-l sa „citeasca” in timp ce mai faceti treaba prin casa. Cumpara-i, inainte de oricare alta jucarie, carti si caiete, creioane colorate, pensule, culori.

Ofera-i jucarii care se demonteaza si se asambleaza si lasa-l sa se joace. Daca tu ii impartasesti entuziasmul cand el are o reusita, micutul tau va prinde aripi si-si va dezvolta foarte mult talentele si aptitudinile innascute. 

2. Foloseste-ti imaginatia! 
Implica-te in jocul lui. Jucati-va de-a v-ati asunselea sau de-a prinselea prin parc, dar nu uita nici de batrana coarda. Apelati si la cuburi, puzzle, lego, etc. Important este sa incerci sa improvizezi cateva reguli simple si clare pentru toti participantii la joc, prin care ii stimulezi dorinta micutului de a-si pune in valoare imaginatia si spiritul de competitie.

Jocurile copilariei. Sfaturi de la psihologi pentru parinti 

Copiii adora plimbarile in aer liber, asa ca oferiti-le o bicicleta sau role. Lectiile de tenis, dans, inot, actorie, ajuta la dezvoltarea armonioasa a partii fizice si modeleaza personalitatea copilului, socializarea si disciplinarea lui. Pentru imaginatie, gandire, putere de concentrare si, nu in ultimul rand, autocontrol, pe la varsta de 5 anisori sahul este foarte bine venit

3. Asculta-l! Are si el mici „necazuri” 

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit