Magazin

300 de studenti au experimentat cum este sa fii angajat in companiile din asamblul Palas in ”Saptamana portilor deschise la UBC”

Publicat: 22 mai 2019

* singurul program de tip „open doors” din Iasi care se desfasoara in mai multe companii simultan * 23 de angajatori implicati * 300 de studenti participanti * 13 facultati din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatii „Gheorghe Asachi” din Iasi * tur de companie, discutii aplicate si testari de programe. Saptamana trecuta, studentii si masteranzii au avut prilejul de a participa la cea de-a doua editie a evenimentului „Saptamana Portilor Deschise la UBC Palas Iasi”, organizat de compania IULIUS. Este singurul program de tip „open doors” din Iasi la care participa mai multi angajatori simultan. Maratonul de vizite in companiile prezente in cladirile de birouri United Business Center din ansamblul Palas a fost prilejul pentru ca 300 de studenti sa testeze in mod direct cum este sa fii angajat in domeniul IT, Outsourcing sau financiar – bancar. Totodata, interactiunea cu angajatorii le-a oferit oportunitarea de a afla pentru ce  programe de angajare sau formare pot aplica.

23 de companii s-au implicat in acest proiect si si-au deschis portile pentru tineri, oferindu-le informatii despre activitatea si modul lor de lucru, provocarile pentru noii angajati, beneficiile pe care le au la dispozitie si cum sunt sprijiniti in dezvoltarea carierei lor. Amazon, Yonder, OSF Global Services, Veoneer, Endava, Accenture, Centric IT Solutions Romania, Basware Corporation, Capgemini, Ness Digital Engineering, Optymyze, TiVo, Youngculture, eMAG IT, ESET, Fortech, NTT Data, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank si Profidata s-au numarat printre angajatorii care au sustinut tururi ghidate si activitati interactive, precum studii de caz pe proiectele in desfasurare sau discutii directe cu angajatii experimentati. Tinerii participanti studiaza la diferite specializari din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi. Pentru ca evenimentul s-a bucurat de succes si in acest an, atat in randul studentilor, cat si din partea companiilor, vor urma noi editii anuale.

„Saptamana Portilor Deschise la UBC” face parte din programul „Iasi, orasul viitorului tau”, derulat de compania IULIUS, ce are scopul de a promova Iasul la nivel regional, drept un important centru academic, cu multiple oportunitati de dezvoltare a carierei si petrecere a timpului liber. Programul include activitati precum: targ al universitatilor, prezentari ale ofertei locurilor de munca, conferinte, caravane regionale, facilitarea unor discutii cu profesionisti din cadrul multinationalelor prezente in Iasi, sesiuni de training specializate si multe altele. 

Adauga un comentariu