National

32 de nave sunt BLOCATE pe Dunare

Publicat: 03 dec. 2014
1
32 de nave sunt blocate pe Dunare, in Caras Severin, din cauza vantului puternic, dupa ce in Serbia a fost emis cod rosu. In Caras Severin si pe Valea Oltului a fost emis cod galben de vant. Rafalele de vant ating si 90km/h.
32 de nave sunt blocate pe Dunare, din cauza codului rosu de vant in Serbia. In Caras Severin si pe Valea Oltului a fost emis cod galben de vant. Rafalele de vant ating si 90km/h.
Circulatia convoaielor de nave fluviale in sectorul cuprins intre kilometri 1040-1096 al Dunarii a fost inchisa in noaptea de marti spre miercuri din cauza vantului puternic a carui viteza depaseste 14 metri/secunda.

Citeste si: 

Nave de razboi rusesti in Marea Manecii
Directorul Capitaniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat miercuri dimineata, pentru Agerpres, ca respectivul sector fluvial se afla sub jurisdictia autoritatilor de navigatie din republica Serbia care au emis un aviz de retragere a navelor in locurile stabilite pentru ancorare.
‘In portul Moldova Veche avem 11 convoaie care asteapta redeschiderea traficului fluvial. Acesta va fi reluat imediat ce vor fi ridicate restrictiile’, a precizat Ghiba.
Potrivit sursei citate, CZ Drobeta Turnu Severin monitorizeaza permanent zona Orsova-Moldova Veche (kilometrii 1029-1075) pentru a avertiza echipajele navelor aflate in tranzit pe Dunare in cazul in care viteza vantului se va intensifica.
Sursa: romaniatv.net 
Adauga un comentariu