Actualitate

33 de tigari cu cannabis erau pe punctul de a intra in tara

Publicat: 26 mai 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:2821;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Un moldovean a fost prins cu doua pachete de tigari Temp, care de fapt contineau cannabis •El putea trece neobservat daca nu avea un comportament ciudat

Ieri noapte, la Vama Sculeni, pe sensul de intrare in tara, a fost prins un tinar din Republica Moldova care avea asupra lui 33 de tigari cu cannabis. „In jurul orei 2, au ajuns in vama trei persoane, un moldovean si doi romani. Facindu-se un control corporal, lucratorii vamali au descoperit 2 pachete de tigari Temp, care, de fapt, contineau cannabis”, a declarat Eugen Butur, seful Directiei Vamale. Tigarile au fost gasite asupra lui Serghei Gradinari, de 20 ani, din Balti, Republica Moldova. Deoarece avea un comportament ciudat, acesta a inceput sa se agite si, in citeva secunde, a aruncat, in speranta ca nu va fi vazut, un pachet de tigari la cosul de gunoi. Vamesii au descoperit insa un alt pachet pe care Gradinari il ascunsese sub haine, care continea 20 de tigari. Tutunul acestora era dubios, iar tigarile erau indoite la capetele fara filtru. Vamesii au recuperat si celalalt pachet, in care se aflau alte 13 tigari. Solicitind ajutorul Serviciului Antidrog si si Trafic Ilicit de Marfuri cu Regim Special, s-a stabilit dupa forma, continut si aspect, ca este vorba de cannabis. Angajatii acestui serviciu au declarat ca, in momentul in care au analizat continutul celor 33 de tigari, au descoperit cannabis. Cannabisul este un tip de cinepa indiana, care, dupa ce este consumat, da o stare de binedispunere; de altfel, din acesata se obtine, prin anumite procedee chimice, heroina. Totodata, vamesii au descoperit ca talpa adidasilor moldoveanului era plina de scobituri, ceea ce inseamna „ca era un caraus”, dupa cum au afirmat lucratorii vamali.
„Este pentru prima data cind se descopera droguri la vama din Iasi, in adevaratul sens al cuvintului. Ceea ce este imbucurator este faptul ca lucratorii vamali au dat dovada de fler si pe aceasta linie, deoarece nu detin alte mijloace de depistare”, a mai spus Eugen Butur.
Politistii ieseni au declansat o ancheta, urmind a se stabili daca Serghei Gradinari va raspunde pentru faptele sale.
Cristina HURDUBAIA

Adauga un comentariu