Local

335 de case din Iasi, ipotecate la banci intr-o singura luna

Publicat: 09 feb. 2011
1

Piata imobiliara ieseana stagneaza inca, numarul tranzactiilor imobiliare inregistrate in luna ianuarie fiind comparabil cu cel din ianuarie 2010. Potrivit evidentelor Oficiului pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Iasi, luna trecuta s-au tranzactionat 1.169 imobile si au fost inscrise pentru prima data in cartea funciara 700 noi constructii.
Tot in ianuarie, iesenii au ipotecat in favoarea bancilor 335 imobile si au fost solicitate 1.577 extrase de autentificare necesare incheierii unor tranzactii imobiliare. Potrivit conducerii OCPI, numarul iesenilor care solicita documente cadastrale se mentine ridicat. „Iesenii continua sa se adreseze si in acest an, in numar mare, Oficiului de Cadastru si Publiciate Imobiliara. Astfel, numai in prima luna a anului angajatii OCPI au avut de solutionat peste 6.600 lucrari de cadastru si publicitate imobiliara, inregistrate in registrul electronic cu regim special, alte 1.100 solicitari ale iesenilor si diverselor institutii publice fiind inregistrate in registrul general al institutiei”, a declarat Narciza Nedelcu, directorul OCPI Iasi.
Tot in prima luna a acestui an OCPI Iasi a eliberat 49 avize pentru scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete de peste 15.500 metri patrati de teren. Cele mai multe avize au fost eliberate in comunele Rediu, Miroslava si Ciurea si in municipiul Iasi.

Adauga un comentariu