Magazin

37 de milioane de bacterii pe ora in atmosfera

Publicat: 31 mart. 2012
1

Cercetatorii Universitatii Yale din SUA au ramas fara cuvinte cand au vazut rezultatele acestui studiu.

Cand o persoana intra intr-o camera „imbogateste” atmosfera cu 37 de milioane de bacterii pe ora, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii americani. Asta pentru ca depozitam bacterii, dar „agitam ” si mediul inconjurator, ridicand in atmosfera particule fungice, mai ales de pe podea.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Yale, 18% dintre bacteriile dintr-o camera provin de la oameni. Cercetatorii au studiat o incapere timp de opt zile, dintre care patru camera a stat goala.

„Traim intr-un nor de microbi, o mare contributie avand aici si propriile noastre micro-organisme. Praful de pe podele este cea mai mare sursa de bacterii pe care o respiram„, a dezvaluit profesorul Jordan Peccia.

Se pare ca incaperile care au covoare depoziteaza si cele mai multe bacterii. Din fericire, acest lucru nu reprezinta un pericol pentru sanatate, avand in vedere ca mai putin de 0,1% dintre microorganismele comune provoaca infectii. Cu toate acestea, majoritatea infectiilor pe care le facem, le dobandim in incaperi inchise.

Sursa: Pro TV

Adauga un comentariu