Cidrul de mere poate fi făcut în casă! Pentru a prepara această reţetă ai nevoie mere bine coapte, de zahăr şi sare de lămâie.
Se curăţă merele de cotor şi de coajă. Se înlătură părţile lovite, dacă este nevoie. Se taie în bucăţele mici şi se clătesc în apă rece în care s-a dizolvat puţină sare de lămâie sau sucul de la o lămâie, pentru a nu se oxida), notează retete.unica.ro.
Merele se dau prin blender, iar piureul obţinut se pune într-un vas mare de sticlă. Înainte de a pune piureul în vas, cântăreşte-l şi pentru fiecare kilogram de piure adaugă 150 de grame de zahăr. Acum, acoperă vasul cu un dop de fermentaţie, iar capătul extern al furtunului de la fermentaţie pune-l într-un vas cu apă.
După o săptămână, cidrul se mută într-un alt vas, dar fără să muţi şi drojdia care s-a format la baza vasului. Acum, cidru de mere se mai lasă la limpezit între două săptămâni şi o lună, după care se poate muta în sticle.