WoW!

De ce putrezesc rădăcinile orhideilor?

Publicat: 14 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce putrezesc rădăcinile orhideilor

Oare de ce putrezesc rădăcinile orhideilor? Cele mai principale cauze sunt:

  1. nerespectarea regulilor de îngrijire a acestei plante, și anume: insuficiența de lumină sau iluminarea excesivă, substratul prea umed, uscarea balotului de pământ în perioada caldă;
  2. floarea este afectată de o infecție bacteriană sau fungică;
  3. orhideea este foarte bătrână.

Ce măsuri trebuie să întreprindeți atunci când descoperiți rădăcini moarte?

În primul rând, trebuie să începeți să aveți grijă de plantă, respecând toate regulile. O astfel de floare poate fi “readusă la viață” numai dacă i se asigură toate condițiile favorabile pentru aceasta. Sistemul radicular tânăr poate crește doar în cazul în care sunt lăstari noi. Iar pentru apariția acestora, sunt necesari mugurii verzi, care trebuie să fie sănătoși. Deci, încercați să găsiți acești muguri.

Tratamentul rădăcinilor de orhidee

Sistemul radicular al plantei bolnave trebuie zilnic înmuiat în apă pentru o anumită perioadă. Deci, după ce înmuiați rădăcinile în recipeintul cu apă, îl transferați pe un pervaz.

Se recomandă se efectuați procedura la temperatura de aproximativ 20°C. În fiecare dimineață, trebuie să turnați apă, până nivelul acesteia acoperă complet rădăcinile plantei. Țineți planta în apă timp de 1-2 ore, deși ”băile” mai îndelungate nu îi pot face nici un rău.

Pentru ca mugurii care dorm să se trezească, se recomandă să faceți băi, adăugând în ele preparate, care stimulează creșterea. Deci, într-un litru de apă adăugați 1 picătură de biostimulator pentru plante. Totuși, trebuie să fiți atenți și să nu repetați aceste băi des, de 2 ori pe săptămână este suficient.

Cât de repede se va recupera floarea?

Fiecare caz este individual. Uneori, este nevoie de 1-2 luni, alteori – 9-10 luni, există și plante care nu își mai revin, necătând la toate eforturile depuse. Dacă începeți procedura de recuperare primăvara sau toamna, atunci șansele succesului sunt mult mai mari.

Orhideea a dat rădăcini tinere

Orhideea a dat rădăcini tinere, ce faceți mai departe? Odată ce ați descoperit rădăcinile tinere, trebuie să încetați să mai fertilizați planta. De regulă, aceste rădăcini cresc și se dezvoltă foarte rapid. Când rădăcinile noi ating lungimea de 5 cm, puteți planta orhideea în ghiveci.

Țineți cont de faptul, că planta se udă moderat, pentru ca solul să nu fie prea umed. Udați orhideea doar în momentul când substratul este uscat bine.

Adauga un comentariu