4 alimente care reduc riscul de cancer

Publicat: 24 apr. 2010

Cancerul colorectal este a doua cauza a deceselor in Statele Unite. Pentru a reduce riscul aparitiei cancerului, specialistii recomanda consumul de carne rosie, fructe, legume si cereale integrale. Iata ce alimente ar trebui sa contina meniul tau pentru a te feri de cancer:

Lapte
Band doua sau mai multe cesti de lapte pe zi reduceti riscul de a dezvolta cancer de colon cu 22%. Consumati lapte cu 1% grasime sau degresat.

Peste
Studiile au aratat ca consumul de alimente cu nivel ridicat de acizi grasi omega-3 reduce riscul aparitiei cancerului cu 39%. Doua mese pe zi de peste gras (cum ar fi tonul, somonul, sardinele) timp de o saptamana este o cura foarte eficienta. De asemenea, continutul acizilor grasi omega-3 va protejeaza si inima.

Soia
Pentru fiecare 5 grame de soia consummate zilnic (aproximativ o ceasca de tofu), sansa ta de a dezvolta cancerul colorectal scade cu pana 8%. Moleculele de grasimi naturale din soia pot fi toxice pentru celulele canceroase din colon.

Usturoiul
Nu este doar gustos, ci de asemenea bogat in antioxidanti care ajuta la stoparea tumorilor de colon si impiedica formarea acestora. Consumul a cinci catei de usturoi pe saptamana reduce riscul de cancer in medie cu 31%.



loading...

Adauga un comentariu