Boli si tratamente

4 cauze ale durerilor de sani

Publicat: 17 ian. 2011

Durerea de sani, numita si mastalgie, este resimtita de doua treimi din femei intr-un anumit moment al vietii lor. Severitatea durerii poate varia mult de la un caz la altul, insa aproximativ 15% din cazuri necesita o forma de tratament. 

Lucruri care influenteaza sanatatea sanilor  

Durerea de sani poate fi: ciclica sau aciclica. Durerea ciclica de sani reprezinta 75% din cazurile de mastalgie si are legatura cu modificarile hormonale, de estrogen si progesteron, care au loc in fiecare luna in corpul femeii. Durerea aciclica nu are nicio legatura cu menstruatia.

Cauzele durerilor de sani 

1.  Dezechilibrele hormonale 
Aceasta cauza ciclica a durerilor de sani este, totodata, si cea mai raspandita. Un dezechilibru hormonal este creat atunci cand balanta dintre estrogen si progesteron este inclinata mai mult intr-o parte, de obicei existand un exces de estrogen. 

2. Pietrele la vezica biliara 
Pietrele la vezica biliara sunt mici formatiuni cristaline, alcatuite din colesterol si alte substante. Aceasta boala da dureri in abdomenul superior, dureri care se pot prelungi pana la nivelul sanillor. 

3. Sindromul Tietze 
Sindromul Tietze este de fapt inflamatia cartilagiului care leaga coastele superioare de stern. Aceasta inflamatie poate cauza durere si umflaturi in zona sanilor. 

4. Cancerul la san 
Desi cancerul la san nu provoaca in general dureri de san, orice anormalitate observata in aceasta zona ar trebui luata in serios, iar vizita la medic este obligatorie.

Citeste si: 

Alimente pentru sani sanatosi loading...

Adauga un comentariu