WoW!

4 cauze care duc la îngrășare rapidă mai ales la femei

Publicat: 16 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
4 cauze care duc la îngrășare rapidă mai ales la femei
Îngrășarea, de multe ori, nu are legătură cu cantitatea de mâncare, ci cu stresul în care trăiesc

Fiecare organism se manifestă diferit atunci când e vorba de stres, slăbit ori diverse probleme de sănătate. Este greşit să spui că, dacă o persoană are nişte kilograme în plus, înseamnă că mănâncă fără limită. De altfel, în mediul online circula un asemenea banc despre Oana Roman. Iată însă ca aceasta a găsit un echilibru, astfel că a reuşit să slăbească în jur de 20 de kilograme. O îngrășare rapidă la femei ține de mulţi factori.

Poate că ai încercat să îţi ajustezi alimentaţia şi ai renunţat la multe produse nesănătoase. Foarte bine! Ai început şi să faci mai multă mişcare, ba chiar ţi-ai trasat un program. Iată două lucruri care, în mod normal, te-ar ajuta să slăbeşti. Şi totuşi nu o faci. De ce? Mai jos găseşti explicaţia câtorva factori ce determină o îngrășare rapidă la femei.

De ce femeile se îngraşă rapid?

Se spune că bărbatul, spre deosebire de femeie, nu poate să facă mai multe lucruri în acelaşi timp. Partenera lui, în schimb, este multifuncţională. Ei bine, totuşi, pentru ea, această trăsătură, poate fi un defect. De ce? Pentru că favorizează îngrăşarea. Uite de ce la femei are loc o îngrăşare rapidă uneori.

Stresul şi programul încărcat

Se întâmplă ca unele femei să aibă o listă de sarcini zilnice destul de mare. Se ocupă fie numai de casă, fie şi de casă, şi de job. Împărţitul intre planuri are costul ei. Stresul, de fapt, cauzează creşterea nivelului de cortizol. Acesta din urmă eliberează forţat zahărul din sânge în organism. Astfel, în loc să se stimuleze arderea grăsimilor, procesul este inhibat.
Ce poţi face:

  • organizează-ţi activităţile şi prioritizează-le pe zile. Chiar dacă cele dintr-o zi le-ai terminat, nu îţi aglomera timpul rămas cu cele din ziua următoare. Acordă-ţi timp să te odihneşti şi să te relaxezi;
  • împarte sarcinile, pe cât posibil. Acasă, spre exemplu, dă-le câte ceva de făcut tuturor membrilor familiei;
  • aşa cum îţi pui în în lista de sarcini diverse obiective de lucru, aşa e bine să menţionezi şi acele ore de odihnă.

Bei lichide din recipiente de plastic

Poate că nu înţelegi de ce, dar să ştii că te afectează la partea de îngrăşare şi slăbire. Explicaţia este simplă. Orice lichid, la contactul plasticul este contaminat cu diverse substanţe toxice, precum bisfenolul, iar ele contribuie la îngrăşare. Ideal este să foloseşti cănile de ceramică pentru băuturi.

Consumi carne din comerţ

Evita acest lucru cât mai mult. Evită, de asemenea, şi consumul de mezeluri. Sunt pline produsele de hormoni şi antibiotice care determină o creştere rapidă şi schimbarea metabolismului. Ideal este să optezi pentru pește, leguminoase şi oleaginoase.

Bei sucuri dietetice

Multe persoane cad în capcana marketingului şi cumpără dulciurile şi sucurile care au trecut pe etichetă cuvântul dietetic. Din moment ce un produs este dulce, clar conţine zahăr ori înlocuitori ai acestuia. Nici măcar produsele raw vegane nu sunt aşa de indicate. De ce? Pentru că pe lista de ingrediente se regăsesc diverse fructe uscate, iar acestea conţin foarte mult zahăr. Mai bine bea lapte cu cacao şi miere decât suc din comerţ. Atenţie şi la sucurile preparate în casă. Nutriţioniştii ne spun că, printr-un suc făcut în casă, noi mâncăm mai multe fructe decât trebuie. Spre exemplu, când consumi un măr, stomacul îţi transmite senzaţia de saturaţie. Când însă faci suc, îl prepari din măr, morcov, portocală. Aşadar, din start şi mai multe produse, şi mai mult zahăr.

Ideal este să îţi planifici mesele cu o săptămână înainte şi să le respecţi. Odată planificate, nu vei mai cumpăra tot felul de produse şi vei reuşi să slăbeşti mai uşor. Regimurile alimentare speciale, precum dieta daneză, sunt periculoase, întrucât creează efectul yoyo.
Iar dacă tot vrei să urmezi o dietă, mai bine optează pentru dieta cardiologilor. Aceasta este, de fapt, mai mult un stil de viaţă, care îţi asigură sănătatea sistemului cardiovascular, în general.

Adauga un comentariu