Plante medicinale

4 ciuperci medicinale care va imbunatatesc sanatatea

Publicat: 02 feb. 2011

Ciupercile se numara printre plantele care ajuta mult la mentinerea sanatatii si care pot combate sau ameliora mai multe boli. Atentie, insa! Doar anumite ciuperci au aceste proprietati ai ele nu sunt la fel de cunoscute ca si plantele medicinale, pentru ca foarte putine dintre ele se gasesc la noi in tara.

Ciuperci precum Reishi sau Maitake, folosite in tratamentele medicinii alternative, contin nutrienti benefici pentru organismul uman, imbunatatind functiile acestuia si intarind imunitatea.

1. Reishi sau Ling Zhi, Ganoderma lucidum dupa denumirea stiintifica, este cunoscuta si utilizata in China de mai bine de 4000 de ani pentru proprietatile sale curative. Este supranumita si „ciuperca nemuririi”, iar pe piata medicamentelor naturiste este unul dintre principalele ingrediente in compozitia suplimentelor care ajuta la tonifierea sistemului imunitar.

Reishi este eficienta si in tratarea reumatismului, a stresului, a hepatitei si a accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si a zaharului din sange, diminueaza efectele secundare ale medicatiei hipertensive si creste capacitatea naturala de vindecare a organismului

Testele recente au demonstrat ca Reishi lupta si cu celulele canceroase.

2. Maitake. O alta planta considerata miraculoasa de japonezi, ciuperca Maitake, in traducere „ciuperca dansatoare”, stimuleaza sistemul imunitar avand si proprietati anti-cancer.

Numele Maitake i-a fost atribuit deoarece in antichitate cine gasea o astfel de ciuperca dansa de bucurie caci o putea schimba cu greutatea ei in argint.

Aceasta planta se gaseste astazi in Asia, estul Americii de Nord si Europa.

3. Tremella fuciformis

Printre cele mai comune ciuperci folosite in scop terapeutic se numara si Tremella fuciformis, cunoscuta in China ca Bai Mu Er, poate trata afectiunile pulmonare. In timpul verii creste pe trunchiul copacilor si busteni. De regula chinezii foloseau in antichitate aceasta ciuperca uscata, ca ingredient principal pentru ceai. Astazi aceasta este utilizata si in diferite feluri de mancare, in bucataria orientala.

4. Shiitake (Lentinus edodes)

Simbol al longevitatii in Asia datorita proprietatilor pe care le poseda, ciupercile Shiitake au fost folosite in scopuri medicale de catre chinezi de mai bine de 6000 ani. Au un continut scazut de grasimi, unul ridicat de proteine si polizaharide si au ca efect intarirea sistemului imunitar, prevenirea calculilor biliari, cresterea potentei si normalizarea tensiunii arteriale.

Lentinanul continut de aceste ciuperci este recunoscut ca medicament anti-cancer, iar eritadenina este componenta care are ca efect scaderea nivelului colesterolului in sange. Doar uscata la soare aceasta este o bogata sursa de vitamina D.

Inainte de a apela la orice tratament oferit de medicina alternativa consultati un specialist si medicul de familie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit