Educatie intima

4 inhibitii sexuale la barbati

Publicat: 28 ian. 2011

Si barbatii pot avea complexe, iar sexul poate fi si pentru ei un motiv de tensiune. Iata care sunt cele mai mari temeri sexuale ale barbatilor:

1.Teama ca nu fac fata
„Penisul trebuie sa fie suficient de incordat ca sa faca fata actului sexual – cam asa poate fi rezumata problema erectiei la barbati„, ne spune sexologul Bernie Zilbergeld. „Problemele apar atunci cand un barbat ejaculeaza prea repede primele dati sau daca isi pierde erectia”. Daca se intampla asta, arata-i ca nu e deloc grav si ca poate sa te satisfaca si in alte feluri.

2.Teama ca nu te satisfac
„Barbatii cred ca ar trebuie sa stie totul despre sex si, ei bine, s-ar putea sa nu stie”, spune Faye Feller, specialista in probleme sexuale. „Ei se intreaba mereu: <>”. Zilbergeld adauga: „Barbatii nu vor sa participe la experiente de mantuiala. Ei vor sa aiba certitudinea ca partenera lor a ramas cu o senzatie placuta”. Preia controlul si fa-l sa inteleaga ca iti place ceea ce face.

3. Complexe legate de penis
„Barbatii isi fac probleme legate de dimensiune”, comenteaza sexologul Bernie Zilbergeld. Orice complimente referitoare la acest subiect sunt binevenite. „Daca un barbat este cu adevarat inhibat, nu-si va scoate lenjeria pana in momentul-cheie, si atunci e bine sa nu atragi deloc atentia asupra penisului sau”, completeaza sexologul. In pat, dezbraca-l cu delicatete si spune-i cat de mult iti place sa-l simti lipit de tine. Cu timpul, se va relaxa.

4. Teama de a-si dezvalui fanteziile
„Barbatii pot fi la fel de inhibati ca si femeile cand vine vorba sa-si impartasesca fanteziile sau sa propuna pozitii noi”, spune Zilbergeld. Iubitului tau s-ar putea sa-i fie rusine sa-ti spuna, de exemplu, ca i-ar placea enorm sa-i mangai testiculele in timp ce faceti dragoste. „Daca este prea timid ca sa-ti spuna ce vrea, intreaba-l sau, si mai bine, ofera-i sugestii. Incearca lucruri despre care ai citit si intreaba-l de fiecare data daca ii place”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit