Boli si tratamente

4 maladii misterioase

Publicat: 26 oct. 2011

1. Sindromul Sjogren 
Principalele simptome ale acestui sindrom sunt durerile, oboseala, ochii uscati si gura uscata, cauzate de scaderea productiei de lacrimi si saliva. 

Alte simptome sunt si durerile articulare, umflaturile, mancarimile, pielea uscata, tusea sau uscaciunea vaginala. 

Sindromul Sjogren este o afectiune autoimunitara care apare atunci cand celulele albe ataca glandele care produc saliva sau lacrimi. Acest sindrom este mai des intalnit in randul femeilor de peste 40 de ani. 

Nu exista vindecare pentru aceasta afectiune, insa simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul unui stil de viata sanatos. Principala masura de prevenire si tratare este hidratarea corespunzatoare. Este astfel indicat consumul a 6- 8 pahare de apa pe zi. Mai pot fi consumate si ceaiuri, supe si iaurturi. 

In cazuri grave, este necesara interventia chirurgicala pentru a imbunatati functionarea glandelor lacrimogene. 

2. Sindromul Morgellons 
Sindromul Morgellons este o psihoza cu repercursiuni drastice asupra organismului. Persoanele care sufera de acest sindrom ajung chiar sa se automutileze pentru a scapa de simptomele neplacute. 

Principalele simptome ale acestui sindrom sunt senzatiile de furnicaturi, intepaturi si muscaturi care apar la nivelul pielii odata cu fibrele de culoare albastra, neagra sau rosie. 

Senzatia neplacuta, de gandaci care umbla pe sub piele, mancarimile sau oboseala sunt alte simptome ale sindromului. 

Acest sindrom este de cele mai multe ori asociat cu depresia sau tulburarile obsesiv compulsive. Sindromul Morgellons este privit ca o parazitoza iluzorie, iar pacientul crede ca este infestat cu paraziti. 

3. Sindromul accentului strain 
Persoanele care sufera de acest sindrom incep sa vorbeasca intr-un mod total diferit de limba materna. 

In urma unui studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie a reiesit ca persoanele care sufera de acest sindrom se confrunta cu anormalitati ale creierului. Aceste dereglari pot afecta modul in care o persoana vorbeste. 

De cele mai multe ori, persoanele cu acest sindrom nu au mai auzit limba sau accentul in care incep sa vorbeasca. 

4. Sindromul Alice in Tara Minunilor 
Denumit dupa opera lui Lewis Carroll, Alice in Tara Minunilor, acest sindrom este caracterizat printr-o perceptie deformata a obiectelor din jur. Astfel, persoanele care sufera de acest sindrom pot vedea obiectele mult mai mici sau mult mai mari decat dimensiunea lor reala. 

Durerile de cap si migrenele severe acompaniaza de cele mai multe ori perceptia vizuala alterata. Si alte simturi pot fi afectate, precum cel auditiv sau tactil. In aceste cazuri, pacientul percepe diferit chiar propriul corp. 

Sindromul este de obicei temporar si poate fi cauzat de tumori ale creierului, mononucleoza sau consumul de droguri. loading...

Adauga un comentariu