Plante medicinale

4 metode usoare pentru a prepara un ceai sanatos de papadie

Publicat: 05 mai 2021
ceai papadie
Vă rugăm să vă consultați medicul înainte de a încerca ceva legat de păpădie.

Stiai că papadia este mai mult decât o buruiană din curtea ta? Are beneficii pentru sănătate și poate fi folosita pentru a face jeleu și vin pentru plăcerea dumneavoastră. De asemenea, puteți mânca păpădie. Cu toate acestea, trebuie să te avertizez. Păpădia oferă multe beneficii dar, dacă este administrata pe o stare medicală greșită, ar putea fi potențial periculoasa. Vă rugăm să vă consultați medicul înainte de a încerca ceva legat de păpădie.

4 metode usoare pentru a prepara un ceai sanatos de papadie

Înțelegând acest lucru, să ne deplasăm și să explorăm modul în care puteți folosi fiecare parte a păpădiei pentru a face ceai de papadie:

Vei avea nevoie:

păpădie
cratiţă
filtru
apă

Dacă alegeți să preparați ceai de păpădie din păpădie proaspătă, selectați doar păpădia despre care știți că nu a fost expusa pesticidelor. Când aveți dubii, nu folosiți păpădia.

Cum se face ceai de păpădie din flori

Veți începe prin a fierbe apă într-o cratiță. În timp ce apa fierbe, alegeți zece capete (flori) de păpădie la o ceașcă de ceai. Îndepărtați secțiunea verde de sub floare.

Veți rămâne cu petalele galbene. Așezați aceste petale într-o minge de ceai și puneți-le în ceașcă. Adăugați apa clocotită în ceașcă și lăsați petalele să se absoarbă timp de 20 de minute.

Când procesul de înmuiere este terminat, adăugați îndulcitorul dorit și bucurați-vă.

Cum se face ceai de păpădie din frunze

Unii oameni preferă să prăjească florile și să folosească frunzele pentru ceai. Asigurați-vă că utilizați frunze mai tinere. După ce ați ales păpădia și ați separat frunzele de restul păpădiei, spălați-le și uscați-le. În același timp, începeți să fierbeți apa în cratiță.

Veți avea nevoie de aproximativ șase frunze la oceașcă de ceai de păpădie. Când frunzele sunt uscate, tocați-le mărunt. Așezați frunzele de păpădie în ceașcă și acoperiți cu apă clocotită. Lasă frunzele să se absoarbă timp de zece minute. Le puteți lăsa în ceai sau le puteți strecura. Adăugați îndulcitorul dorit și sunteți gata să savurați ceaiul de păpădie.

Cum se face ceai de papadie din rădăcină proaspătă

Atunci când decideți să folosiți rădăcina de păpădie găsită în curte, asigurați-vă că clătiți bine rădăcina în apă rece. Fierbeți un litru de apă. Îndepărtați rădăcina și tăiați rădăcina în bucăți.

Veți avea nevoie de două lingurițe de rădăcină de păpădie pentru fiecare litru de apă. După ce ați măsurat cantitatea potrivită, adăugați rădăcina tocată în oala cu apă clocotită. Acoperiți apoi vasul și reduceți focul. Lăsați la fiert timp de aproximativ un minut.

Când minutul a trecut, luați vasul de pe aragaz și lăsați rădăcina de păpădie la infuzat încă 40 de minute. După ce au trecut cele 40 de minute, strecurați rădăcina din apă și aruncați-o. Se toarnă lichidul rămas în ceașcă și se adaugă îndulcitorul dorit.

Cum se face ceai de păpădie din rădăcină uscată

Dacă folosiți rădăcină de păpădie uscată, iată cum preparați ceai din ea:

Începeți prin fierberea unui litru de apă. În timp ce apa fierbe, tocați rădăcina de păpădie uscată. Veți avea nevoie de două lingurițe la un litru de apă. Adăugați rădăcina de păpădie uscată tocată în apă și lăsați-o să fiarbă în continuare timp de zece minute.

Când procesul de fierbere s-a incheiat, strecurați rădăcina de lichid și aruncați-o. Turnați lichidul în ceașcă și adăugați îndulcitorul dorit.

Adauga un comentariu