4 mituri despre oua

Publicat: 13 mai 2010

Sa alegi un ou nu este atat de simplu pe cat pare. Desi este mic si nelipsit din frigider, uneori poate ridica adevarate dileme. Alb sau maro? Mic sau Mare? Organic sau nu?

Exista lucruri care conteaza, altele nu. Prospetimea este importanta, asta e clar.

Ouale maro sunt diferite de cele albe

Singurul lucru diferit este culoarea cojii. In general, gainile cu pene inchise la culoare fac oua maro, in timp ce cele albe le fac albe. Nu este vorba ca unul este mai sanatos, mai natural sau mai ‘eco-prietenos’ decat celalalt.

Gainile care stau in aer liber fac oua mai bune

Multa lume se bucura daca vede, pe ambalajul produselor, inscriptia ‘de la gaini crescute in aer liber’. Practic, aceasta nu inseamna nimic, pentru ca nu garanteaza ca pasarile sunt crescute in totalitate in aer liber. Crescatoriile de pasari au intotdeauna adaposturi, iar acestea nu au fost construite degeaba.

Ouale organice sunt mai sanatoase

Aceasta afirmatie poate fi adevarata, dar depinde de dieta gainilor. Ouale organice provin de la gaini care sunt hranite suta la suta cu alimente organice. Studiile arata ca ouale gainilor care au fost hranite cu iarba si insecte au mai multa vitamina E,A si D, dar si un nivel mai mare de grasimi saturate.

Praful de oua este facut din oua

Ei bine, majoritatea produselor pe care scrie ‘praf de oua’ sunt facute cu stabilizatori, vitamine, caroten si cateodata chiar mirodenii. In plus, praful de oua costa de doua ori mai mult decat ouale reale.loading...

Adauga un comentariu