Frumusete

4 motive pentru a folosi piatra de alaun

Publicat: 02 mai 2012
7

Piatra de alaun este un produs natural, un mineral recunoscut pentru proprietatile sale astringente, antibacteriene si hemostatice. Iata cateva motive pentru a folosi piatra de alaun:

1. Alaunul impotriva transpiratiei
Piatra de alaun este utilizata pentru a diminua transpiratia, pentru a impiedica fermentarea si pentru a neutraliza bacteriile responsabile de mirosurile urate. Nu implica riscuri, nici nu provoaca reactii alergice. Piatra poate fi aplicata in mod direct dupa dus pe pielea umeda, sub brat, pe picioare, pe interiorul palmelor, pe frunte sau ceafa.

2. Ingrijire eficienta dupa epilare
Epilarea poate provoca reactii neplacute: fire sub piele, roseata si iritatii. Aceste reactii pot fi diminuate datorita pietrii de alaun care depoziteaza o pelicula fina protectoare pe suprafata pielii. Dupa epilare, treceti piatra de alaun umezita in apa rece peste picioare.

3. Proprietati bacteriostatice si coagulante
Piatra de alaun inhiba proliferarea bacteriilor, adesea cauza mirosurilor neplacute. Proprietatile sale coagulante ajuta in oprirea sangerarilor usoare provocate de taiere, chiar si pe cele mai sensibile zone ale corpului. Aplicati prin masaj piatra de alaun  umeda direct pe taietura timp de cateva secunde.

4. Proprietati cicatrizante
Compozitia alaunului face din aceasta piatra un agent cicatrizant foarte eficient. Cu ajutorul acestei pietre se pot ingriji cosurile mici, gingiile dureroase, aftele si multe alte probleme minore ale gurii sau ale dintilor. Prin aplicare locala, puneti piatra umeda usor pe zona tratata, clatiti dupa cateva secunde si repetati procedura de cate ori este nevoie. Chiar si pe gingie, nu prezinta niciun fel de risc!

Piatra de alaun poate fi gasita in comert sub diferite forme: pudra, piatra bruta, stick, se adapteaza tuturor nevoilor si nu dauneaza nici macar celei mai sensibile pieli. Este economic: o piatra de alaun de 60g se poate folosi chiar un an intreg, egalul a 12 deodorante traditionale! Este simplu de pastrat: se pastreaza in ambalajul original, la adapost de umiditate.

Atentie la produsele contrafacute! Adevarata piatra de alaun este pe baza de alunita si se extrage din roci. O piatra de alaun contrafacuta va contine saruri de amonium obtinute industrial printr-o operatie chimica. Trebuie sa verificati ambalajul inainte de a cumpara: ce scrie pe piatra de alaun veritabila: potassium alaun iar pe cea contrafacuta va scrie ammonium alaun.

Adauga un comentariu