Terapii alternative

4 probleme de sanatate tratate cu pulbere de galbenele

Publicat: 07 iul. 2015

Originare din sudul Europei si sud vestul Asiei, galbenelele (Calendula officinalis) au efecte antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, antiseptice, cicatrizante si antiparazitare. In scop terapeutic pot fi folosite si sub forma de pulbere.

Pentru a obtine pulberea de galbenele aveti nevoie de flori foarte bine uscate. Florile se pun intr-o rasnita de cafea si se mixeaza pana cand se obtine o pulbere fina. Pulberea se pastreaza in borcane din sticla inchise ermetic, timp de cel mult 14 zile, intr-un loc intunecos si racoros.

Citeste si: Cum sa preparati acasa unguentul de galbenele

Indicatii terapeutice

1. Tumori maligne
Persoanele care sufera de cancer pot administra 4 lingurite de pulbere de galbenele zilnic, timp de 60 de zile, dupa care se face pauza 10-14 zile si se reia.
2. Colita de fermentatie
Bolnavii de colita de putrefactie si fermentatie vor folosi un amestec de pulbere de galbenele cu pulbere de sunatoare (in proportii egale). Se administreaza 6 lingurite de amestec pe zi, timp de 21 de zile, dupa care se face pauza 7 zile si se poate relua.
3. Dismenoree
Femeile care sufera de dismenoree pot administra cate 4 lingurite de pulbere de galbenele zilnic, timp de 90 de zile.
4. Crampe abdominale
Se pot elimina daca se administreaza cate o jumatate de lingurita de pulbere inainte si dupa masa.

Cum se prepara acasa uleiul de galbenele. Trateaza acneea, cuperoza, ulcerul, colita si afectiunile gingivale, vindeca plagile infectate

Precautii
Galbenelele, sub orice forma, nu vor fi folosite de persoanele hipotensive decat cu acordul medicului specialist.loading...

Adauga un comentariu