Boli si tratamente

4 probleme intestinale

Publicat: 03 ian. 2012

Intestinele sunt cel mai lung organ din corpul uman. Prin intermediul secretiilor proprii si ale altor organe, intestinul proceseaza alimentele pentru asimilarea lor de catre organism. In acest lung proces pot aparea diferite probleme, care au simptome dureroase si neplaceri. Pentru a functiona bine, intestinele au nevoie de multe fibre vegetale si apa. Iata cateva probleme intestinale:

1. Gazele
Un somn bun, dupa o masa copioasa, faciliteaza trecerea gazelordin stomac spre prima parte a intestinului si il face sa se baloneze.

In cazul in care sucurile primite de la pancreas si ficat sunt insuficiente, se produce fermentatie din interiorul intestinului, iar acest lcuru accelereaza productia de gaze.

2. Mancarimea
Mancarimile anale sunt cauzate de cele mai multe ori de prezenta unor paraziti.

3. Constipatia
Chiar daca consumam multe fibre vegetale dar nu bem destula apa, pot aparea dificultati in evacuare.

4. Colita
Colita ulceroasa se caracterizea prin prezenta diareii cu sange, incepere prin rect , daca persista, genereaza o ingrosare a peretilor.

Problemele frecvente care apar din cauza tulburarilor intestinale:

1. Diareea
Este prezenta de scaune apoase, putin compactesi dese, care devine cronica in cazul in care manifestarea ei dureaza mai mult de patru saptamani. Ea este cauzata deseori de o infectie virala, in cazul in care diareea este usoara se rezolva singura in cateva zile.

2. Sindromul colonului iritabil
Este caracterizat de o durere abdominala, cu alterarea functiei intestinale, care poate avea diferite cauze. Apare cel mai frecvent la femeile intre 20 si 30 de ani, si cauza cea mai frecventa este stresul, laxativele si dieta saraca in fibre.

3. Obstructia intestinala
Apare atunci cand un flux intestinal este blocat mecanic, din diferite cauze. Ileusul temporar sau pseudo – obstructia este o problema care apare cel mai frecvent la bebelusi si copii. Dcaa aceasta bolaa afecteaza circulatia poate deveni grava.loading...

Adauga un comentariu